Zapečený lilek s celerem

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 40 min 2 porce Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

Na dvě porce stačí
cca 1/2 lilku
2 bulvy většího celeru
10 cm pórku
2 hrsti mraženého hrášku
1 ks rajče
1 ks bílé papriky
sůl
pepř
grilovací koření na zeleninu
olej
3 žloutky
1 dcl sojového mléka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na cca 1/2 cm kolečka. Osolíme je a necháme vypotit. Pak otřeme papírovou útěrkou, posypeme grilovacím kořením na zeleninu a na olejem pomazané pánvi opečeme dorůžova z obou stran a zatím odložíme bokem.

  2. Celer uvaříme do poloměkka v osolené vodě a taktéž nakrájíme na kolečka, nebo půlkolečka, jak to vyjde.

  3. Zapékací misku vytřeme olejem a skládáme postupně lilek, trošku pórku nakrájeného na kolečka, papriku, pak celer, na to poklademe nakrájené rajče a posypeme je hráškem.

  4. Nakonec naskládáme opět lilek. Jednotlivé vyrstvy vždy osolíme a opepříme.

  5. Vložíme do vyhřáté trouby na cca 10-15 minut.

  6. Mezitím si do hrnku vyklepneme žloutky a sušené sojové mléko, které umícháme z 1 dcl teplé vody a cca 2 lžic sojového mléka.

  7. Přidáme žloutky, rozkvedláme je a zalijeme zeleninovou směs v zapékací misce.

  8. Pečeme ještě cca 10 minut a podáváme.

Poznámka

Zeleninu mezi vrstvami můžeme obměnit podle své chuti. Místo lilku lze použít také cuketu.

Můj experiment :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 182 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečený lilek s celerem

Tématické fráze: zapečený lilek zapečený liliek s celerem recepty na lilek recepty z lilků zapečený lilik s celerem celer s lilkem recept zapečený baklažány s rajčatama bazalkou a oregánem pomazána z lilku

Zapomněl/a jsem heslo