

Makarony s vepřovým masem
Suroviny 4 porce
- těstoviny
- vepřové maso
- cibule větší
- rajský protlak
- sladká mletá paprika
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej
- Masox
- tvrdý sýr na posypání
Postup přípravy receptu
Maso si omyjeme, naklepeme jako na řízky a poté osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném oleji orestujeme maso tak, aby mělo hnědou kůrčičku. Opečené maso odložíme do připraveného širšího hrnce určeného do trouby.
Na vypečeném oleji osmažíme cibuli do zlatova a přidáme protlak a sladkou papriku, ještě chvilku restujeme a mícháme, aby se paprika nespálila.
Poté nalijeme na maso v hrnci a dolijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme masox a hrnec přiklopíme.
Vložíme do trouby rozpálené na 170°C. Pečeme cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme jestli není třeba dolít vodu. Ochutnáme a pokud se nám zdá chuť omáčky málo výrazná, můžeme přidat ještě kousek masoxu. Kdo má rád, může přidat trošičku oregena(chuť bude více do italské kuchyně).
Pokud by se zdála ke konci omáčka řídká, rozmícháme si v malém množství vody trošičku hladké mouky a nalejeme do omáčky, promícháme v ní a vložíme hrnec do trouby, aby se omáčka provařila.
Mezitím uvaříme makarony dle návodu na skus (do vroucí, dostatečně osolené vody vložíme těstoviny, přidáme trošku oleje, aby se nelepily a vaříme 8 minut).
Nastrouháme si sýr a při servírování posypeme makarony s masem i omáčkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Makarony s vepřovým masem
-
Makarony to fakt nejsou, autorka to nechtěně spletla
-
No tak jestli na té fotce jsou makarony, tak jsem čínský bůh.
-
díky Inez, i já někdy maso krájím,ale moje mamka vždy nechávala maso větší a tak na její památku jsem to nechala tentokrát také tak
-
Makarony bych si dala, jen to maso bych nakrájela na nudličky