Makarony s mletým masem a pestem alla calabrese

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Těstoviny 4 názory

Suroviny

makarony, množství na 2 porce
150 g vepřového předem umletého masa
1/2 šalotky
1 stroužek česneku
1/2 lžíce olivového oleje
Pesto:
1 červená paprika
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
1/2 šalotky
špetka mleté chilli papričky
čtvrt lžičky sušeného oregana
1 lžíce ricotty
K podávání:
1 lžíce strouhaného parmezánu
lístky bazalky nebo petrželky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Makarony uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím očistíme a nakrájíme papriku, nasekáme šalotku. Vše dáme do mixéru, přidáme sůl, chilli, olej a mixujeme cca 3 minuty. Přidáme ricottu a ještě 2 minuty mixujeme.

  2. Přendáme do pánve a na mírném ohni za občasného míchání vaříme 8-10 minut. Současně na pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek a maso. Za stálého míchání orestujeme a smícháme s hotovým pestem.

  3. Makarony slijeme, rozmístíme na talíře, přidáme pesto s masem. Na povrch můžeme nastrouhat parmezán a pohodit bazalkové nebo petrželové lístky.

Poznámka

Použila jsem pesto dělané a zavařené v létě:

100 ml olivového oleje - extra panenský

500 g čerstvé červené papriky

2 šalotky

půl lžičky soli

půl lžičky mleté chilli papriky

1 lžička sušeného oregana

150 g čerstvé ricotty

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makarony s mletým masem a pestem alla calabrese

  • bofinka: já jsem nenapsala, že nemáte pravdu ale 100 lidí=100 receptů na stejné jídlo jako tčeba u nás svíčková, nám to tak chutná a nemusíte to přece udělat stejné:-K --Combine the peeled shallots, red peppers (remove seeds and white spongy core), salt, hot chilli pepper and olive oil in a blender. Pulse for 2-3 mins. Add ricotta and pulse again for another 23 mins. Taste the sauce and adjust with salt if necessary. Transfer to a saucier pot and let cook covered, stirring occasionally over a medium heat for 10 mins while the pasta is boiling in another pot.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

  • bofinka: díky za radu, recept mím od rodilého Itala tak mu zkusím řéct, že to jeho maminka dělá celý život špatně:-K hezký večer

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Na pesto alla calabrese si nejprve osmazime cibuli, cesnek, pak pridame papriku a rajcata a chilli papricku. Vse nechame vydusit, propasirueme a pak teprve pridame ricottu. Tu uz v zadnem pripade tepelne neupravujeme.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo