Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozcuchaná nevěsta

Znáte rozcuchanou nevěstu? Recept s dlouhou tradicí patří sice mezi ty obyčejnější, ale na chuti mu to rozhodně neubírá. Kombinace strouhaných brambor, jablíček, smetany a skořice chutná překvapivě dobře, ale také dokonale zasytí.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 457 kJ /
2 738 kcal
Bílkoviny72,03 g
Tuky63,98 g
Vláknina42,08 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 672 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy447,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem, brambory a jablka nastrouháme. Krok 2: Do připraveného pekáčku klademe vždy 1 cm silnou vrstvu strouhaných brambor a na ně stejnou vrstvu nastrouhaných jablek smíchaných s cukrem a skořicí. Krok 3: Opakujeme do spotřebování surovin. Poslední vrstvou by měly být brambory. Krok 4: Smetanu rozšleháme s vejci, zalijeme a pečeme dozlatova. Krok 5: Hotové porce na talíři pocukrujeme.

TIP: Jakou smetanu zvolit pro zapékání

Zveřejněno 9. 8. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Tohle je recept z velmi staré kuchařky.

Je hodně obyčejný, ale někdy se může hodit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozcuchaná nevěsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xop5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozcuchaná nevěsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xop5

Komentáře (7)

Maminka to vařila pod názvem Třasan. Na to nikdy nezapomenu, protože třasan byl u nás hodně často a dodnes na něj nemám chuť, protože jsme ho jako děti byli přejedlí😂Ale bylo to levné a jednoduché jídlo.

:-)<3:yes: znám název z Krkonoš od maminkky mého švagra, ale sama jsem to nikdy nepekla. Někdy musím vyzkoušet ;-)

Název je mně sice povědomý, ale nic podobného jsem ještě nedělala a tak bych to měla napravit. Recepty ze starých kuchařek dovedou někdy příjemně překvapit. :-K

Wow!Mam voci na vrch hlavy! To neznam, ukladam a vyzkousim.. co treba do toho povidla, nebo mak, ten jde s bramborovyma siskama, tak treba by se to hodilo; totiz ten muj nechce jablka, i kdyz ja je muzu...rumicek by to taky mohlo...:-p;-)

michsamant 18. 2. 2010 10:29
:-O:-p:yes:

Nejen Tejaja ale i já mám ráda bramborové receptíky, a toto je podle mně úžasné:-p, nezbývá mi nic jiného než uložit a někdy vyzkoušet.Dávám bodík:yes:

Tak to je vidět, že je to starý recept a ten název mi není neznámý! Vždycky jsem se smála tomu názvu:-)). Ovšem jarunko, ty sis dala tu práci, abych konečně viděla, jak to vypadá a já moc děkuji. Rozhodně to oceňuji a divila bych se, kdyby se ke mně nepřidala třeba tejaja, ona má taky ráda bramborové receptíky.:-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bramborová nevěsta, bramborová nevěsta recept, slovenske receptiky, rozcuchaná nevěsta/recepty, rozcuchaná nevěata, slovenske recepty starej mamy, playtvak on line, rozcuchananevesta, moucnik nevěsta, nevěsty cukroví, cukroví nevěsta, rozcuchaná nevěta, nevěsty-recept, recept-rozcuchana-nevesta, koláč ze strouhaných brambor herbar, rozcuchana nevesta,recept, recept na cukroví nevěsta, rozcucha, nevěstky cukroví, rozcuchananevesta-recept

Suroviny:
brambory, jablko, cukr, skořice mletá, vejce, smetana na vaření, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu