FIT bagetky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 17 názorů

Suroviny

250 ml (g) vody
30 g oleje
lžička cukru
1,5 lžičky soli
50 g mletého lněného semínka
50 g žitné chlebové mouky
330 g hladké mouky
15-18 g droždí
Kdo má rád, může přidat půl malé lžičky drceného kmínu – lehounce doplní chuť bagetek.
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lněné semínko si umelu v tříštivém kávomlýnku.

  2. Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
    Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).

  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.

  4. Všechny necháme vykynout na plechu s pečícím papírem (nebo bagetovém plechu) a pak, potřené vejcem, upečeme ve vyhřáté troubě (200°C asi 25 min).

Poznámka

Zdroj receptu http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: FIT bagetky

Předchozí 1 2

Tématické fráze: bagetky fit bagety fit bageta recept na bagety nejlepší bagetky fit bagetky nejlepší bagety bagety recepty bageta recept fit bagetky bez mouky bagety recept nejlepší bagety-recept recept na bagetky fit bageta recept recept bageta nejlepsi recept na bagety bagety bez mouky bageta recepty recept bageta bez mouky jak umelu lněné semínko