Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy s ricottovou náplní

Koblihy jsou vítaným zpestřením našich jídelníčků. I když nepatří zrovna k dietním pokrmům, jsou to stálice v oblíbenosti. Jednou za čas se hodí zakousnout do kyprého smaženého těsta plněného i trošku netradiční ricottovou náplní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucie2211

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 193 kJ /
5 782 kcal
Bílkoviny111,76 g
Tuky344,95 g
Vláknina29,04 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 345 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy511,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na náplň: Přísady smíchejte v misce, zakryjte a odložte do ledničky. Krok 2: V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Kašičku dejte na teplé místo asi na čtvrt hodiny kynout, směs začne pěnit. Krok 3: V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny, postupně zašlehejte jeden po druhém žloutky. Pak vlijte vzešlé droždí, rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku s mlékem zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě asi tři čtvrtě hodiny kynout. Krok 4: Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi centimetr silnou placku. Sklenkou naznačte kolečka – těsně vedle sebe, aby vám nezbylo moc odkrojků. Krok 5: Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně (nedávejte jí moc, koblihy by při smažení šly ke dnu). Krok 6: Zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou. Okraje budou hladké a pevně spojené. Krok 7: Pak koblihy lehce poprašte moukou a nechte na utěrce ještě asi čtvrt hodiny kynout. Tuk rozehřejte v menším hlubším kastrolu. Vhoďte do něj drobek pečiva; pokud tuk začne prskat, je už dost horký. Krok 8: Opatrně vkládejte koblihy vrchní stranou dolů, smažte je dozlatova (asi pět minut) a vyjímejte drátěnou naběračkou. Nechte na vrstvě ubrousků okapat přebytečný tuk a podávejte pocukrované.

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 13. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s ricottovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlJ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s ricottovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlJ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
šimlová náplň, koblihy s náplní, směs na koblihy, koblihy z rikoty, recepty koblihy pocukrované, těsto na koblihy bez bez náplně, smažení koblihu s naplni, recept na koblyhy z náplní, koblihy s citronovou náplní, koblihové těsto s náplní, ricottovou směs,

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, žloutek, droždí, rum, mléko, sůl, citron, olej, cukr moučkový, sýr ricotta, rozinky, cukr krupice, kůra citronová

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu