Koblihy s ricottovou náplní
Koblihy jsou vítaným zpestřením našich jídelníčků. I když nepatří zrovna k dietním pokrmům, jsou to stálice v oblíbenosti. Jednou za čas se hodí zakousnout do kyprého smaženého těsta plněného i trošku netradiční ricottovou náplní.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 193 kJ / 5 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,76 g |
Tuky | 344,95 g |
Vláknina | 29,04 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 345 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 511,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na náplň: Přísady smíchejte v misce, zakryjte a odložte do ledničky.
Krok 2: V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Kašičku dejte na teplé místo asi na čtvrt hodiny kynout, směs začne pěnit.
Krok 3: V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny, postupně zašlehejte jeden po druhém žloutky. Pak vlijte vzešlé droždí, rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku s mlékem zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě asi tři čtvrtě hodiny kynout.
Krok 4: Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi centimetr silnou placku. Sklenkou naznačte kolečka – těsně vedle sebe, aby vám nezbylo moc odkrojků.
Krok 5: Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně (nedávejte jí moc, koblihy by při smažení šly ke dnu).
Krok 6: Zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou. Okraje budou hladké a pevně spojené.
Krok 7: Pak koblihy lehce poprašte moukou a nechte na utěrce ještě asi čtvrt hodiny kynout. Tuk rozehřejte v menším hlubším kastrolu. Vhoďte do něj drobek pečiva; pokud tuk začne prskat, je už dost horký.
Krok 8: Opatrně vkládejte koblihy vrchní stranou dolů, smažte je dozlatova (asi pět minut) a vyjímejte drátěnou naběračkou. Nechte na vrstvě ubrousků okapat přebytečný tuk a podávejte pocukrované.
Zveřejněno 13. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy s ricottovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zlJ2
Moje poznámka
Koblihy s ricottovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zlJ2
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
šimlová náplň,
koblihy s náplní,
směs na koblihy,
koblihy z rikoty,
recepty koblihy pocukrované,
těsto na koblihy bez bez náplně,
smažení koblihu s naplni,
recept na koblyhy z náplní,
koblihy s citronovou náplní,
koblihové těsto s náplní,
ricottovou směs,
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
droždí,
rum,
mléko,
sůl,
citron,
olej,
cukr moučkový,
sýr ricotta,
rozinky,
cukr krupice,
kůra citronová
Komentáře (1)