Krůtí stehno s tapenádovo paprikovou omáčkou

srettka Kuchařka: srettka

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

krůtí stehno
5 středních cibulí
2 PL Tapenády (pomazánka ze sušených rajčat)
1/2 skleničky nakládaných paprik
krabička kondenzovaného Tatra mléka
1 PL sušeného česneku do marinády
1 PL oleje
kostku bujonu bez jedů
pepř
sůl
sušený česnek na posyp masa
oříšek másla
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stehno zbavíme kůže a šikmo nařízneme po obou stranách, opepříme, osolíme a posypeme sušeným česnekem.

  2. V míse smícháme Tatru, tapenádu, grilované papriky, koření a sůl.
    Směs rozmixujeme ponorným mixérem.
    Stehno v ní pořádně vymáčíme a vmasírujeme marinádu do zářezů.
    Necháme v marinádě naložené do druhého dne.

  3. Druhý den stehno vyjmeme, zlehka očistíme od marinády.

  4. Rozpálíme pánev, dáme na ní olej a osmahneme stehno ze všech stran.
    Výpek zalijeme vodou, přihodíme bujon a odvaříme.

  5. Do pekáče nakrájíme cibuli na drobno, vlijeme marinádu, přilijeme odvařený vývar.
    Posolíme, opepříme, posypeme ještě troškou česneku a promícháme.
    Dáme opečené stehno, přilijeme tak půl sklenky vody a dáme přiklopené péct na 150°C cca na hodinku. Poté maso obrátíme, pokud by ubylo víc tekutiny, dolijeme a pečeme do měkka.
    Ke konci sundáme zakrytí a necháme při 180°C krátce zapéct povrch masa.

  6. Hotové maso vyjmeme.
    Směs z pekáče přelijeme do kastrolu a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké husté omáčky.
    Nakonec dáme kousek másla pro zjemnění a lesk a promícháme.

    Maso naporcujeme, přelijeme omáčkou a podáváme s oblíbenou přílohou, dělala jsem s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno s tapenádovo paprikovou omáčkou

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    x.XXX.x::-D:-D ještě, že už je dopoledne!!:-D Streti, budu se muset mrknout po těch Tapenádách, slyším to poprvé, ale mám dojem, že něco takového jsem zahlídla v Lidlu. No, uvidíme.;-)

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Moc pekne pokoukanicko..to musela byt lahoda..:yes::yes:

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Šmarjápanno, že já na to vůbec koukla :-( teď hlady okusuju propisku, ještě dostanu vynadáno, že plýtvám spotřebním materiálem :-O
    Krása :yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Super suroviny na marinádu, stehna radši kupuju už vykostěná;-). Bude to moc dobrý:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sretti, tak to bych si mlaskla ihned, i když je pomalu noc:-p Dávám ti 7.boda:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Moc hezký recept:yes:+

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Ukládám,moc se mi to líbí :yes::yes::yes::-p,brzy zrealizuji :-))

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Moc pěkný recept.:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krása veliká:-p:-):yes:+4

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    mně se také líbí recept a foto nádhera :yes::yes::-K:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pěkný recept :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí stehna spodní recept krutí spodní stehno recept krůtí spodní stehna krůti spodni stehna recept krůtí spodní stehno krůtí stehno spodní recept krůtí spodní stehna recepty spodní krůtí stehno grilované krutí stehno krůtí stehno spodní nakládaná krůtí stehna krůtí stehna na paprice krůtí stehna na paprice krůtí stehna na paprice recept krůtí stehno na paprice krůti spodní stehno recepty vykoštěná krůtí stehna recept recept na spodní krůtí stehno nakládané krůtí stehno grilovaný krutí stehna

Zapomněl/a jsem heslo