Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinová bublanina

Lahodná a nadýchaná bublanina je složená ze dvou vrstev - z těsta a tvarohové náplně. Je svěží a díky ostružinám na řezu vznikne krásná mozaika. Použít můžete i jiné ovoce dle sezóny. A to jak kompotované, tak i mražené.

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 25 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 944 kJ /
2 138 kcal
Bílkoviny56,04 g
Tuky25,68 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 3,61 g
Sůl0,63 g
Sacharidy416,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ostružiny zlehka pocukrujeme a necháme povolit. Krok 2: Smícháme 200 ml smetany ke šlehání, jogurt, olej a 2 vejce. Poté vmícháme 150 g cukru a veškerou mouku smíchanou s jedlou sodou. Krok 3: Vznikne řidší těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Tvaroh ušleháme se zbytkem smetany ke šlehání, pudinkovým práškem, 1 vejcem a zbytkem cukru. Rozetřeme na těsto. Krok 5: Poklademe ostružinami a pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut na 170 °C.

Zveřejněno 22. 2. 2013

Poznámka autorky hosta

Můžeme použít jakékoliv jiné čerstvé, zmrazené nebo kompotované ovoce. Díky tenké tvarohové vrstvě tolik nepropadne ke dnu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

bystrouska: to jsem ráda, že vám chutnalo, dělám taky s různým ovocem, klidně i švestky a drobenka

Bublanina byla moc dobrá, ačkoliv místo ostružin v ní skončilo mražené hroznové víno z loňské sklizně:-D. Ostružiny totiž v mrazáku už žádné nebyly:-O.Ale i tak nám chutnalo a těsto s krémem samotné je moc dobré:yes:. Přidala jsem nějaké fotky a bod:-K.

Majka: trvanlivou šlehačku jsem použila, protože jsem doma jinou neměla, můžeš jakoukoliv smetanu s vyšším procentem tuku, cca 2 dcl, místo jogurtu můžeš zakysanou smetanu, mouku snad hladkou ano - pokud bys měla i hrubou, zkus namíchat. Dej o trochu víc sody nebo prášku do pečiva, můžeš i v tom základu ušlehat se smetanama jen žloutky a z bílků sníh - improvizaci se meze nekladou:-D

Ostružiny nemám, ale mám borůvky vyzkouším:yes::yes:

Na upeceni bublaniny se chystam uz hodne dlouho,ale bydlim v zahranici a nevim presne co je to trvanliva slehacka a tady nemaji polohrubou mouku.Mohu pouzit hladkou?:-D

No, já bych možná nějaké ostružiny měla ještě zavařené, narozdíl od Laďky;-):-D:yes:

jituš a na ostružiny mám jít do Jizerek ve 2 metrech sněhu jak????? :-/:-/ Já vím, kdo byl rozumný, dal je do mrazáku nebo udělal ve vlastní šťávě;-):-D:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
bublanina s ostruzinami, ostružinové víno recept, bublanina s ostružinama, bublanina se sodou, recept na ostružinovou bublaninu, recept na ostružinové víno, mražené ostružiny, bublanina z ostružinami, bublanina s jedlou sodou, mražené ostružiny recepty, bublanina s pudinkovym praskem, mražené ostružiny recept, recepty z ostružin, bublanina, ostružinová bublanina s tvarohem, ostruzinová buchta, rychlá ostružinová bublanina, ostružinová zavařenina, ostužinová bublanina, bublanina z bílého jogurtu

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr hnědý, soda jedlá, jogurt bílý, smetana ke šlehání, vejce, olej, tvaroh ve vaničce, pudink karamelový, ostružiny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu