

Divočák v rybízovinné omáčce s knedlíkem
Suroviny 4 porce
- 600-700 dkg plece z divočáka
- 1 cibule
- koření divočina
- 2 lžice domacího rybízového džemu
- sůl
- pepř
- 2 dcl červeného vína
- domací vývar
- na zahuštění trochu mouky
- čerstvá paprika
- cibuli
- petrželku
Postup přípravy receptu
Na oleji opražíme cibuli, přidame maso a necháme pořádně orestovat, až pustí štávu.
Přidáme dvě lžíce koření a malinko podlijeme domácim vývarem, necháme dusit a po chvilce přidáme džem a promícháme.
Podusíme a zahustíme moukou s vodou. Asi po 10 minutách nalijeme víno a necháme přejít varem.
Knedlíky jsem dělal v mikrovlnce, s přidáním petrželky a muškátového květu, ozdobení vidíte.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Divočák v rybízovinné omáčce s knedlíkem
-
dnes jdu na to s tím rozdílem, že mám kližku a hodím to do pomalého hrnce
jsme zvědavá ...
-
Dělám na šípkové marmeládě. Ale jak vidím, jde to i s rybízem.
-
...podávám s ve víně marinovanými hruškami...
-
to je krása
-
no to pochopitelně musí být skvělé
bohužel ale nemám toho divočáka
tak až bude, tak bude
-
Mňam
-
Dělám velmi podobně, místo samotné rybízové zavařeniny používám rybíz á la brusinky a je to vynikající. Používám i do guláše
Jen bych asi více rozepsala a upřesnila ten postup
-
kristyna g.:
-
vypada to moc pěkně, divočáka mam jestě v mražaku, takže vyzkousim :)