Hovězí divočina

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Hovězí maso 2 názory

Suroviny

3/4 kg kližky
sůl
olej
uzená slanina nebo špek
hovězí bujón (masox rozpuštěný ve vodě)
2 dl červeného vína
hladká mouka
2 lžičky cukru
2 cibule
5 stroužků česneku
bobkový list
nové koření
pepř
jalovec (jednotlivé koření lze nahradit směsí na divočinu)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Na malé kostičky nakrájenou slaninu, či špek rozškvaříme na troše oleje a maso na něm necháme zprudka zatáhnout.

  3. Poté maso osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky, podlijeme bujónem, zastříkneme vínem a přidáme všechno koření a necháme dusit.

  4. Průběžně podle potřeby podléváme bujónem a vínem a dusíme hodinu a více doměkka.

    Hotové, měkké maso vyjmeme, vyjmeme všechno koření, šťávu zahustíme hladkou moukou a dochutíme solí, případně cukrem.

    Podáváme s houskovým knedlíkem ozdobené brusinkami.

Poznámka

Toto je recept mého manžela, nesmím si to tedy přivlastňovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí divočina

Tématické fráze: příprava divočiny koření na divočinu divočina na grilu vaření z divočiny vaření divočina divočina na gril maso z divočiny maso divočina koreni divocina divočina-recepty jak upéct divočinu recepty-divocina divočina maso vaření divočiny kuchařka divočina divočína vaření divočina na česneku recept na směs divočina hovězí maso recepty divočina příprava

Zapomněl/a jsem heslo