Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z reveně

Marmeládu dokážeme připravit z leckterého druhu ovoce. Z reveně a cukru připravíme sladkou, ale zároveň lehce trpkou marmeládu, která se hodí třeba na palačinky nebo vánoční linecké. Tak využijte krátkou, ale intenzivní sezónu reveně.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 054 kJ /
2 164 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy516,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou reveň pokrájíme na cca 1 cm kousky a umeleme na masovém strojku. Budeme mít pocit, že teče samá voda, ale je to v pořádku. Kousky neděláme větší, případná vlákna ucpávají mlýnek. Krok 2: Dále postupujeme dle návodu na Gelfixu. Nejprve povaříme rebarboru s Gelfixem a teprve poté přidáme cukr a znovu povaříme. Krok 3: Hotovou marmeládu plníme do čistých sklenic. Otřeme hrdla, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

TIP: Desatero na téma marmelády

Zveřejněno 6. 6. 2013

Poznámka autorky hosta

Je tu několik zavařenin z reveně. Ve všech se reveň dusí ve vodě. Takto umletá je daleko jemnější, používám ji na linecké cukroví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wkx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wkx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Určitě udělám rebarbory mám v létě hodně.Díky za recept.:yes::-p;-)

hosta:Šoupnu to do sekáčku,ten umí,rozmydlí to na kaši a to na závadu nebude...teda doufám

majka8: no pokud se ti povede rozmixovat, tak je to asi stejné, zkus posekat na malinké kousky a pak mixovat;-)

Proč mně to napsalo..neregistrovaný,tomu teda nerozumím

Hm...jsem na chalupě a úroda reveně je velká,zítra koupím Gelfix a večer písnu jak se zadařilo,můžu to rozmixovat?Nemám tu mlýnek na maso

Klaďas:yes::yes::yes:To mě nikdy nenapadlo pomlet!!!!!! Hned zkouším.

Koukla jsem, a až teď se k tomu dostávám, právě jsem dodělala koláč z reveně, nevím proč, ale mám ji na koláč nejradši, nápad z mletou revení je dokonalý, džem vypadá skvěle:-K;-):-p:-p:-p:yes:

ÁÁÁ to se mi bude hodit, ukládám, vyzkouším :yes::-K

Všem děkuji za užitečné rady:-K:-K. Zkusím zamrazit. Mám z ní ráda koláč, někde ho tady mám, ale dělám tak 2x za sezonu. V zimě bude určitě chutnat. Ještě jednou díky:yes:

:yes:no rebarboru můžu v jakékoli podobě..ale na tom lineckém to bude bomba..děkuji za recept:-K:-K:-K:-K

rozmarynaH: Na kompostu? :-O:-? Taková škoda, to mi ji radši posílej poštou. ;-):-D Já rebarboru především zamrazuji, pak se jen vytáhne a použije se jako čerstvá. Džem jsem si koupila jednou od jedné paní, která je vyrábí a byl výýýýborný! :-*

Jelikož nemám mlýnek, šlo by to rozmixovat?

rozmarynaH: V kompostu:-?:-!:-O To neeeeee:-!:-!:-!:-!:-!:-! Tato marmeláda vypadá krásně, rebarboru jde povařit a zamrazit, já z ní dělám chutné chutney :-p:-))

rozmarynaH: Je trochu podobny dzemu z angrestu (trochu). Moje maminka z revene delala i kompot a pridavala k ni posledni jablka ze sklepa. Tak se jich elegantne zbavila a bylo to dobre. Ovsem chtelo to dost hodne cukru.

Tématické fráze:
reveň, reveň, marmeláda z reveně, reven marmelada, reveň recepty, recepty z reveně, recepty reveň, co je reveň, kompot z reveně, jak zamrazit reveň, reven kompot, recept na marmeládu z reveně, reveně, zavařenina z reveně, co s revení, reveň recept, recepty - reveň, marneláda reven s jahodami, reven marmeláda recept, marmelády s revení

Suroviny:
reveň, gelfix 2:1, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu