Rebarborový džem se zázvorem

duckie Kuchařka: duckie

Doba přípravy: 30 min. / 45 min. 12 malých skleniček Zavařeniny 3 názory

Suroviny

2 kg očištěné rebarbory
2 kg cukru
šťáva ze 2 citrónů
kůra ze 2 citrónů
100 g kandovaného zázvoru
4 cm čerstvého zázvoru
3 balení Gelfixu 2:1
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na centimetrové kousky.

  2. Dáme do hrnce a promícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou z citrónů, gelfixem, nastrouhaným čerstvým zázvorem a nadrobno pokrájeným kandovaným zázvorem.

  3. Necháme do druhého dne odpočinout. Občas promícháme.

  4. Druhý den část rebarbory v hrnci ponorným mixerem nahrubo rozmixujeme.

  5. Směs přivedeme pomalu k varu a vaříme 20 minut.

  6. Horkou marmeládu naplníme do sterilovaných skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový džem se zázvorem

Tématické fráze: reveňový džem rebarborovy dzem recept rebarbora džem hrušková marmeláda se zázvorem rebarborová marmelada se zazvorem rebarborový džem recept na rebarborový džem reveňová marmeláda džem z rebarbory džem z rebarbory recept rebarborový džem se zázvorem a matou zázvorová marmeláda sterilování džemu rebarborový jam rebarbora recepty recept rebarbora se zázvorem rebarbora recepty marmeláda rebarbora džemy marmelády a sirupy z rebarbory rebarbora jablečný džem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít