Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z okry / Okoro soup

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

26. 6. 2013 22:30

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 235 kJ / 1 251 kcal
Bílkoviny13,54 g
Tuky109,68 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fufu- hodně hustá kaše, z které se prsty tvoří knedlíčky, které se namáčí v omáčce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

2. 7. 2013 09:24

LinaKucharka: Ďakujem, okru asi nedostanem, ale aj tak vítam všetky podobné recepty. Prinášajú sem exotiku a rozširujú naše znalosti. Máš môj obdiv, ako sa prispôsobuješ manželovej kuchyni. Láska je láska...;-):-K

LinaKucharka LinaKucharka

2. 7. 2013 00:19

magdalenka:do vody, děkuji za upozornění ne nedostatečně důkladný popis přípravy. Pokud znáte polentu- kaši z kukuřičné mouky a vody, tak je to něco podobného, ale hustší konzistence, aby šly rukama "uzobávat" kousky a namáčet je do omáčky.
;-)

magdalenka magdalenka

30. 6. 2013 18:50

LinaKucharka: Zaujalo ma to fufu. Napr. tá krupica sa zavarí do vody, alebo do mlieka? Dík.

LinaKucharka LinaKucharka

27. 6. 2013 16:42

Jitkas: No ale tohle není italský recept. Navíc italský trh se tu týká jenom vás. V Africe je palmový olej k dostání všude a tady sice všude ne, ale zas taková vzácnost není.

Jitkas

27. 6. 2013 16:00

LinaKucharka: Muj druhy prispevek pod timto receptem. Je mi jasne, ze cerveny palmovy olej ma vlastnosti, ktere popisujete, ale uvedomte si, ze v zemi, kde olivovniky pohodlne rostou (asi na 1/2 uzemi), je slozite prodavat palmovy olej (cervny- z plodu), dovazeny z Afriky. Palmojadrovy olej (ten ze semen), bych radeji nepouzivala. To radeji dobre a kvalitni ceske sadlo, urcite je zdravejsi.

LinaKucharka LinaKucharka

27. 6. 2013 15:03

Jitkas: Bílý i červený palmový olej je k dostání třeba v Tescu :-* Palmový olej obsahuje velké množství vitamínu E a přírodních karotenů. Ale je pravda, že zanáší cévy. Ale my zdraví si jej občas můžeme dopřát, stejně jako se nezříkám ani sádla. Samozřejmě platí- Dobrého pomálu. ;-)

LinaKucharka LinaKucharka

27. 6. 2013 14:55

aisha: popravdě já z těchto důvodů moc nigerijské kuchyni neholduji, šneci, nahnilé ryby, kozí oči, kravská kopyta nejsou nic pro můj vybíravý jazýček, ale protože jsem deset let za Nigerijce vdaná, upravila jsem recepty tak, aby byly stravitelné pro všechny :-))

LinaKucharka LinaKucharka

27. 6. 2013 14:53

Nonya:
ogbono se dělá z melounových jader. Maso, které se použije je naprosto irelevantní- použije se to, které zrovna je. Čím víc druhů masa je v omáčce, tím víc je "svátečnější". Bush meat(divočina), sušené ryby a krevety, uzené ryby, kozí maso, kuře, hovězí...

Jinak recept na tyhle národní omáčky má každá hospodyňka jiný- jiný postup, jiné koření. Hádat se, který je správný, je asi jako se hádat, co patří do bramborového salátu nebo do svíčkový. Nikdo vám nebrání sem vložit recept, jak připravujete okoro soup doma vy. :-K

1974andrea 1974andrea

27. 6. 2013 14:44

Jitkas:Jitko, tak to ale napiš adminům, je tady víc neregi nicků, které se vydávají za jiné. Už se to tady jednou řešilo;-). A mám pocit, že nej tvůj tady někdo zneužívá:no:

Lojza, co měl pravdu

27. 6. 2013 14:40

No a tady to vidíte! Nonya taky říká, že je to polívka:-D:-D:-D měl sem pravdůůůůůůůůůůůůůůů:-D

Jitkas

27. 6. 2013 14:32

Zapomela jsem podotknout, ze me opet zde nekdo napodobuje a asi mu za to brzo opravdu nafackuji. Uz me nebavi tady porad psat dlouhe romany a neustale se ospravedlnovat, zda li jsem prava Jitkas nebo ne. Ja vim spoustu informaci o vareni, jako jedna z mala tady mezi samymi amatery mam opravdu velky prehled naprosto o vsem a rozciluje me, jak me tady nekdo neustale mystifikuje a pak se tady asi nad temi mymi komentari ukaji. Toto je muj druhy prispevek a doufam, ze to tak uz pro dnesek zustane a neobjevi se zde zase dalsi falesna Jitkas. Nebo ji dam uz asi fakt facku. A nejen ji.

Nonya

27. 6. 2013 14:31

4 roky som zil v Nigerii a okrova polievka (aj ked je to skor slizka omacka) sa robi v Nigerii takto vid video.
Hovadzie maso, susena ryba, cerstva ryba a ked sa dava kravska koza je to Ogbono tato co je bez koze je No Ogbono ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=yG5GRtnIq0g

Jitkas

27. 6. 2013 14:15

andrea: Tak italsky recept asi tezko, ze. Palmovy olej v normalni distribuci neexistuje. Je pouzivan jen potravinarskym prumyslem, kdyz je povolen a to tak, ze do prumyslovych sladkosti, zmrzlin a cokolad, divneho typu a nizke ceny. Ale je fakt, ze drive se schovavali pod pojmem rostlinny olej, ted to jiz nejde, musi napsat jaky. Co se tyce toho "slizu", nejlepe je lusky nekrajet a opect cele. Kdyz krajene, tak bud jak pise aisha a nebo, nejprve do varici vody s pridanim citronove stavy (2 -3 min) a pak do omacky. Ten sliz je zpusoben seminky, co jsou uvnitr. A znovu opakuji, jak pise aisha (chytra tot zena), opravdu ma dobre ucinky pri cukrovce a vysokem cholesterolu. Mam dojem, ze se nejakym zpusobem pouziva v homeopatii. Muj prvni a posledni prispevek a uz se, prosim te, nefackuj, nema to cenu. Par facek by potreboval nekdo jiny.

aisha

27. 6. 2013 13:44

LinaKucharka: Diky tomuto receptu a sporu o vlastnictvi jsem si na internetu precetla neco o nigerijske kuchyni a musim rict, ze tak "silene" :-O:-O kombinace ruznych ingredienci, hlavne masa a ryb, jsem jeste v zadne kuchyni nenasla. Mimochodem, okoro soup do teto kuchyne take patri..;-)

1974andrea 1974andrea

27. 6. 2013 13:03

Porada:Já mám nervy naprosto v cajku:-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z okry okry recept na okru polevka z okry rajská omáčka rajská omáčka recept nigerijske recepty okru ogbono soup recept z okry paprika okro omáčka z okry youtube africke recepty nigerijska jidla recepty jak uvarit okru fufu z krupice ibišek jedlý recepty recept na pokrm z okry africke jidla okrova polevka okry recepty

Suroviny: okra, cibule, rajče, olej, vývar, protlak, koření kari, chilli, sůl

TopRecepty.cz

Omáčka z okry / Okoro soup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0on