Jehněčí madailonky na pórku a olivách

Jiné maso Doba přípravy: 60 min 15 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 60 min 15 názorů

Suroviny 4 porce

600 g jehněčího stehna
1 pórek
100 g černých oliv
1 velká cibuľa
sůl
mleté bílé koření
mletá červená paprika
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mäso narežeme na menšie medailónky. Veľmi jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a trocha posypeme mletou paprikou.

  2. Do kastróla nalejeme trocha oleja a rozložíme na kolieska narezanú cibuľu.

  3. Poukladáme medailónky, podlejeme vodou a dusíme domäkka (celú túto časť prípravy robím v tlakovom hrnci).

  4. K mäkkému mäsu pridáme na kolieska narezaný pór a dusíme 5 minút, potom pridáme narezané olivy a zase 5 minút podusíme. Vodou zbytočne nepodlievame, šťavy má byť toľko, aby ju pór a cibuľa zahustili. Podávame s kuskusom alebo ryžou.

Komentáře k receptu Jehněčí madailonky na pórku a olivách

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jehněčí bych si dala s velkou chutí:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Chutná dobrota:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ďakujem dievčatá za komentíky:-8 Ja si kupujem od sestrinho známeho celé jahňa, tak cca 4 mesačné, krásne vyčistené, naporcované na veľké diely. My to už iba opláchneme ešte raz a naporcujeme na porcie a zamrazíme. Jahňa od baču je :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jednoduchý a moc dobrý recept, takové mám ráda. Jehněčí už také nějakou chvíli sháním. U nás v Hyperce i v Albertu jsem na jehněčí nenatrefila. Kouknu i v jiných marketech, ale většinou tam na to zapomenu :-):yes:+9

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: Jani, víš, kde já získala jehněčí plecko? V mražáku v Albertu (supermarket) - přiznávám ale, že nebýt kamarádky prodavačky, kteá mě mírně nakopla, že tam je ve slevě, tak o tom nevím, neb do mražáků tam chodím leda tak pro zeleninové směsky. Teď už si zvykám a prohlížím pravý kout mražáku, kam dávaj slevy, občas jsou tam zajímavý věci, jukni taky.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, kde vzít jehněčí, že jo:-(..Paráda, Terezko!:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • 1974andrea 1974andrea

    Terezko, vypadá to moooc dobře:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Mňamka, s tím pórkem to musí být chutné:-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Peknučké, šikula!:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    tejaja: Jsi milá Terezko:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jarka skrobakova::-)):-) Vymenila som hlavnú fotku za tú, čo sa ti páči :-8

    Odpovědět

  • maris maris

    Terezko, jehněčí - i skopové, máme moc rádi, je to krásný, jednoduchý recept:-p:yes::yes:+2

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    + 2. bod:-p Mňam:-p:-K:yes: - olivy jsem delší dobu neměla, o jehněčím ani nemluvím...

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Jehněčí je delikatesa , líbí se mi rcp :yes::-K Ta poslední fotka je krásná :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí na pórku recepty z pórku jehněčí olivy jehněčí plec na pórku jehněčí albert olivy do mrazaku recepty albert jehněčí albert jehněčí pórek jednoduché moučníky