Zdravé burgery

Klariska Kuchařka:

Doba přípravy: 45 PT0H45M 10 porcí Mleté maso 8 názorů

58

Suroviny

360 g mletého hovězího masa
0,5 šálku ovesných vloček
1 vejce
2 střední mrkve
1 střední cibule
2 stroužky česneku
majoránka nebo provensálské koření
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vločky namočíme do půl šálku teplé vody, mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme. Do mísy k mletému masu přidáme vločky, mrkev, cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření a poctivě promícháme. Směs pak v cca 1-2 cm silné vrstvě rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct. Pečeme cca 30 minut.

  2. Upečený plát necháme lehce zchladnout a krájíme na porce odpovídající našemu hladu. Hodí se do hamburgerů, ale i k bramborové kaši nebo rajské omáčce. Pro obzvlášť vypečenou kůrčičku můžete směs před pečením potřít trochou oleje s kořením, které máte rádi.

Poznámka

Budu ráda, když někdo přidá fotky, bohužel mě zradil foťák :/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zdravé burgery

  • p-e-t-r-a p-e-t-r-a

    Už se těším na víkendové grilování :yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Veľmi dobré :yes: Do mletého mäsa občas vločky pridávam, ale mrkvu nie. A chutilo aj mne, pretože tú mrkvu tam nie je vôbec cítiť ( tepelne upravenú mrkvu nemôžem :-D:-D;-) ). Tým, že sa pečie mäso v rúre, skutočne nenasiakne zbytočným tukom. Takže pridávam ďalší bod, určite zopakujem aj druhýkrát. ;-)

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Já si myslím,že ty vločky na ten poměr tam nepůjdou ani poznat a navíc to příjemně zahustí:-K

    Odpovědět

  • Klariska Klariska(autorka receptu)

    Neregistrovaná(ý) lumko, už jsi to zkoušela a nechutnalo ti, nebo jen plácáš? :-p

    Odpovědět

  • lumko lumko(neregistrovaný)

    není nad zdravou stravu :-S:no: s těma vločkma, úplný luxus ;-):no:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Zajímavé s těmi vločkami:-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Klarisko:-K, dělám hodně podobně, jen vločky povařím ve vývaru z bujonové kostky Natur a pak tvaruji karbenátky.Peču v troubě stejně jako ty a potřu trochou oleje s grilovacím kořením.
    Bodík je tvůj;-).

    Odpovědět

  • jehlanka73 jehlanka73

    To je pěkný recept pro ty co drží dietu ohledně cholesterolu..(žádný tlustý..:yes:)ukládám a vyzkouším...;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo