

Zdravé burgery
Suroviny 10 porcí
- 360 g mletého hovězího masa
- 0,5 šálku ovesných vloček
- 1 vejce
- 2 střední mrkve
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- majoránka nebo provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Vločky namočíme do půl šálku teplé vody, mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme. Do mísy k mletému masu přidáme vločky, mrkev, cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření a poctivě promícháme. Směs pak v cca 1-2 cm silné vrstvě rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct. Pečeme cca 30 minut.
Upečený plát necháme lehce zchladnout a krájíme na porce odpovídající našemu hladu. Hodí se do hamburgerů, ale i k bramborové kaši nebo rajské omáčce. Pro obzvlášť vypečenou kůrčičku můžete směs před pečením potřít trochou oleje s kořením, které máte rádi.
Poznámka od kuchařky
Budu ráda, když někdo přidá fotky, bohužel mě zradil foťák :/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zdravé burgery
-
Už se těším na víkendové grilování
-
Veľmi dobré
Do mletého mäsa občas vločky pridávam, ale mrkvu nie. A chutilo aj mne, pretože tú mrkvu tam nie je vôbec cítiť ( tepelne upravenú mrkvu nemôžem
). Tým, že sa pečie mäso v rúre, skutočne nenasiakne zbytočným tukom. Takže pridávam ďalší bod, určite zopakujem aj druhýkrát.
-
Já si myslím,že ty vločky na ten poměr tam nepůjdou ani poznat a navíc to příjemně zahustí
-
Neregistrovaná(ý) lumko, už jsi to zkoušela a nechutnalo ti, nebo jen plácáš?
-
není nad zdravou stravu
s těma vločkma, úplný luxus
-
Zajímavé s těmi vločkami
-
Klarisko
, dělám hodně podobně, jen vločky povařím ve vývaru z bujonové kostky Natur a pak tvaruji karbenátky.Peču v troubě stejně jako ty a potřu trochou oleje s grilovacím kořením.
Bodík je tvůj.
-
To je pěkný recept pro ty co drží dietu ohledně cholesterolu..(žádný tlustý..
)ukládám a vyzkouším...