

Kuřátko pod žampionovou čepicí
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g žampionů
- 1 paprikový lusk
- 400 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce solamylu
- grilovací koření
- sůl
Postup přípravy receptu
Omyté a osušené porce kuřete osolíme a posypeme grilovacím kořením, kolik má kdo rád a naskládáme do pekáčku, podlijeme polovinou kuřecího vývaru, přikryjeme a dáme péct na půl hodiny.
Zatím si nakrájíme cibuli nadrobno, žampiony i česnek na plátky, papriku na proužky.
Po uplynutí 30 minut kuře polijeme druhou polovinou vývaru, posypeme cibulí, česnekem, paprikou a navrch nasypeme žampiony.
Dáme zpátky do trouby a dopečeme dalších 20-30 minut.
Ke konci si rozmícháme solamyl v malém množství vody, přilijeme do šťávy a promícháme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřátko pod žampionovou čepicí
-
Za deset
Bibinko máš to moc hezké
dělávám podobně,ale bez solamylu a papriky.Ten paprikový lusk tomu dodá takový ten šmrncovní"ocásek"
-
Šikovný recept Bibinko a moc hezké fotky, posílám bodíka za takové šťavnaté kuřátko
-
+8
super oběd
-
Prima kuřecí bašta Jani
-
Čepičku s kuřátkem a žampiony bych brala Jani
-
Mám ráda jednoduché věci a kuřata jsou u mne stále v kurzu
-
Dobré, lehké, jednoduché
+2
-
Doufám, že máš náhradní obídek, tenhle jsem si stáhla