Kuřátko pod žampionovou čepicí

Drůbeží maso Doba přípravy: 60-70 minut 8 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 60-70 minut 8 názorů

Suroviny 4 porce

4 kuřecí stehna
1 větší cibule
3 stroužky česneku
400 g žampionů
1 paprikový lusk
400 ml kuřecího vývaru
1 lžíce solamylu
grilovací koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené porce kuřete osolíme a posypeme grilovacím kořením, kolik má kdo rád a naskládáme do pekáčku, podlijeme polovinou kuřecího vývaru, přikryjeme a dáme péct na půl hodiny.

  2. Zatím si nakrájíme cibuli nadrobno, žampiony i česnek na plátky, papriku na proužky.

  3. Po uplynutí 30 minut kuře polijeme druhou polovinou vývaru, posypeme cibulí, česnekem, paprikou a navrch nasypeme žampiony.

  4. Dáme zpátky do trouby a dopečeme dalších 20-30 minut.

  5. Ke konci si rozmícháme solamyl v malém množství vody, přilijeme do šťávy a promícháme.

Komentáře k receptu Kuřátko pod žampionovou čepicí

Tématické fráze: žampionová čepička ocásky k čepici kyta na žampionech žampiony smaženy na platky žampionová omáčka recepty na pecene kureci stehna kureci na zampionech