

Vepřové ledvinky a srdce na smetaně
Suroviny
- 2 vepřová srdce
- 2 ledvinky (můžeme ještě přidat kousek jater)
- 1 velká cibule
- máslo
- 1 smetana ke šlehání
- 1/3 sklenice sterilované zeleniny na svíčkovou
- několik kuliček celeho pepře
- nového koření
- 2 bobkové listy
- 2 celé hřebíčky
- sůl
- cukr
- ocet dle chuti
- mouka (s vodou na zahuštění omáčky)
Postup přípravy receptu
Ledvinky očistíme od kanálků.Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme sterilovanou zeleninu, prohřejeme, pak vložíme opláchnuté vnitřnosti.
Osolíme, vložíme koření dané v čajovém sítku, aby nebyla práce s vybíráním, podlijeme vodou,osolíme a v papiňáku vaříme asi 45 minut.
Vyndáme vnitřnosti a uvařené srdce ještě očistíme od zbylých tepen. Pokrájíme na kousky.
Vyndáme sítko s kořením a zeleninu rozmixujeme.
Zahustíme moukou s vodou podle potřeby.
Povaříme, pak vlijeme smetanu a přidáme pokrájené srdce a ledvinky.
Podle chuti okyselíme, osladíme.Jak kdo má chuť. Jako příloha jsou vhodné uvařené brambory nebo houskový knedlík.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové ledvinky a srdce na smetaně
K receptu nejsou žádné komentáře.