Vepřové ledvinky a srdce na smetaně

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1hodina 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1hodina 0 názorů

Suroviny

2 vepřová srdce
2 ledvinky (můžeme ještě přidat kousek jater)
1 velká cibule
máslo
1 smetana ke šlehání
1/3 sklenice sterilované zeleniny na svíčkovou
několik kuliček celeho pepře
nového koření
2 bobkové listy
2 celé hřebíčky
sůl
cukr
ocet dle chuti
mouka (s vodou na zahuštění omáčky)

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky očistíme od kanálků.Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme sterilovanou zeleninu, prohřejeme, pak vložíme opláchnuté vnitřnosti.

  2. Osolíme, vložíme koření dané v čajovém sítku, aby nebyla práce s vybíráním, podlijeme vodou,osolíme a v papiňáku vaříme asi 45 minut.

  3. Vyndáme vnitřnosti a uvařené srdce ještě očistíme od zbylých tepen. Pokrájíme na kousky.

  4. Vyndáme sítko s kořením a zeleninu rozmixujeme.

  5. Zahustíme moukou s vodou podle potřeby.

  6. Povaříme, pak vlijeme smetanu a přidáme pokrájené srdce a ledvinky.

  7. Podle chuti okyselíme, osladíme.Jak kdo má chuť. Jako příloha jsou vhodné uvařené brambory nebo houskový knedlík.

Komentáře k receptu Vepřové ledvinky a srdce na smetaně

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové ledvinky vepřové ledvinky recepty vepřové ledvinky na smetaně ledvinky na smetane vepřové srdce recepty vepřové ledvinky recept srdce na smetane ledvinky srdce a jatra recepty omáčka z vepřových ledvinek játra srdce ledvinky recept recept na vepřové ledvinky omacka ze srdce a ledvinek kraliči srdce na smetaně srdce na smetaně recept ledvinky recept na smetaně recepty - vepřové ledvinky srdce a játra na smetaně omačka ze srdce a ledvinky kanci nledvinky polévka z ledvinek a srdce