Pečeně na kari a bylinkách

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
500 g vepřového boku bez kosti
2 cibule
8 stroužků česneku
2 lžičky kari koření
citronový pepř dle chuti
kouřová sůl dle chuti
čerstvé bylinky:
šalvěj
citronový tymián
rozmarýn - kolik každý chce
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nahrubo, česnek necháme celý. Maso omyjeme, osušíme.

  2. Do pekáče dáme cibuli, česnek a veškeré bylinky. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kari kořením, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vývaru a dáme péct.

  3. Pečeme asi 15 min na 250 °C, poté dáme troubu na 180°C a zvolna dopékáme. Během pečení poléváme výpekem. Přílohu zvolí každý dle své chuti, u nás byly šťouchané brambory s cibulkou a smaženou slaninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 151 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečeně na kari a bylinkách

Tématické fráze: bylinka kari kari bylinka bylinky kari hovězí pečeně na kari krůtí pečeně na bylinkách vepřová pečeně na kari pečené kuře na kari kari bylinky kari bilinka bilinka kari pečené kuře na kari a bylinkach kary bylinka bylinka kari recepty bylinky ke kari bylinkakari recepty s kari bylinkou kari bylinka hovězí pečeně na bylinkách

Zapomněl/a jsem heslo