Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s ořechy (Badridžany nigvzit)

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 7. 2013 22:02

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 635 kJ / 2 542 kcal
Bílkoviny62,80 g
Tuky197,32 g
Vláknina51,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy107,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedná se o tradiční gruzínský recept, který jsem kdysi četla v nějakém časopise s příběhem o utečenecké gruzínské rodině

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

17. 7. 2013 11:30

1974andrea: zrejme je to len o zvyku...napr. prečo niektorí zásadne lúpu šampiňóny? Myslím, že to nemá zmysel.

hosta hosta

17. 7. 2013 11:15

1974andrea: to nevím - tak to bylo v receptu od těch gruzínců, ta voda trochu ztmavla - že by proto, aby zůstal bílý? Možná, kdyby byl jen posolený, tak by při smažení trochu ztmavnul

1974andrea 1974andrea

17. 7. 2013 11:05

hosta:Ale to je mi jasný, že když je vypocenej a osušenej, že nenasaje tolik tuku, jen jsem se ptala proč do té vody?;-)

hosta hosta

17. 7. 2013 11:03

1974andrea:já myslím, že tou slanou vodou - stejně jako posolením se uvolní tekutina, kterou lilek obsahuje a pak jde líp vyždímat a osušit, než kdybys to mačkala jen syrové nakrájené. Když z něj dostaneš přebytečnou vodu, poruší se i pěnová struktura, a lilek pak nebude tuk nasávat jako houba.

1974andrea 1974andrea

16. 7. 2013 22:40

Holky, já myslela, že nejen kvůli hořčinům, ale aby se lilek zbavil i trochu vody, se dává vypotit. Takže když ho namočím, zas tu vodu nasaje a tím i víc oleje, ne?

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 7. 2013 22:14

Jéje:-))Jituško-já jsem si při prvním pohledu na foto myslela,že to máš focené někde u vodní hladiny;-)To je parádní:-KJak receptík,který se mi moc líbí:-p:yes::yes:tak i ta fotka:-*

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

16. 7. 2013 21:16

Krása, paráda, foto wow;-):-p:-p;-):yes:

aisha

16. 7. 2013 21:13

Nadherne foto..:yes:..recept je velmi zajimavy, jednoduchy a nenarocny..:yes::yes::yes:

Olinka5555

16. 7. 2013 21:05

to je parádní recept.:yes::yes::yes:

jarka skrobakova

16. 7. 2013 20:34

Jituš - parádní recept a skvělé foto. Moc se mi to líbí :yes::yes::-K:-p:-p

tejaja tejaja

16. 7. 2013 20:17

Dnešné odrody baklažánov už horké nie sú, horké môžu byť iba staré a prezreté plody. Zdravý a neprezretý plod sa pozná podľa stlačenia. Plod stlačíme palcom a ukazovákom, urobí sa preliačinka. Ak sa po uvoľnení prstov vyrovná, plod je mladý a neprezretý a určite horký nebude. Ak sa nebráti do pôvodného tvaru, baklažán radšej nekupujme.:-)

hosta hosta

16. 7. 2013 17:28

1974andrea: jak píše Magdalenka - vylouhuje se hořkost. Smaží se, aby zůstaly vláčné a šly rolovat, grilované nasucho by se asi nedaly dobře zatočit. Ty ořechy jsou umleté najemno, česneku bylo ažaž a troškou vody vznikla taková pasta, namazaný celý plátek cca půlcentimetrovou vrstvou a jak se balí, trošku zůstalo na nepravidelných zaoblených krajích

magdalenka magdalenka

16. 7. 2013 16:27

1974andrea: niekto baklažán solí a nechá vypotiť, niekto namočí do slanej vody - kvôli horkosti a potom mierne vyždíma. Skúsila som obidve verzie. Ale nepýtaj sa ma, kedy a ktorý baklažán je horký.:-O

1974andrea 1974andrea

16. 7. 2013 14:54

No to je mi zajímavý recept:-O:yes: Fakt je tam jenom tohle? Zdá se mi to pěkně nadité, jakoby něčím spojená ta směs ořechů a česneku;-) Ještě mi prozraď, proč se to předem namáčí a pak zase ždímá, nemůže se to rovnou jen opéct?

magdalenka magdalenka

16. 7. 2013 13:55

hosta:asi tak si to predstavujem, ako píšeš...zrejme je to prudko jedlé, čo?:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dobrý recept na smažený lilek baklažán s orechy gruzínský lilek proč je lilek hořký recept lilek s ořechama gruzínské recepty kjopolo proč se lilek solí zapeceny lilek gruzie pikantní cuketové lup gruzie lilek recept gruzie recept lilky s ořechy gruzie proc se lilek dava vypotit gruzinska lilky s ořechy gruzinsky baklažan s ořechy gruzínský pečený lilek s ořechy lilek gruzie lilek s vlasskymi orechy badridžany z lilku

Suroviny: lilek, olej, česnek, kmín celý, sůl, ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Lilek s ořechy (Badridžany nigvzit)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AJJ