Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové řezy s broskvemi

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 14 porcí

Množství na hluboký plech 40x30 cm

14porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 283 kJ /
3 892 kcal
Bílkoviny119,98 g
Tuky166,63 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 652 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy442,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku, cukr, kůru, prášek do pečiva, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a rychle zpracujeme v těsto. Zpracování nakonec dokončíme na nepatrně podsypaném vále a těsto můžeme zabalit do mikrotenu a na chvíli odložit do chladu. Krok 2: Na náplň scedíme a necháme okapat broskve z kompotu a odměříme 250 ml nálevu. Rozšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkem a vejci, přidáváme šťávu z kompotu a rum. Vše najednou taky můžeme rozmixovat tyčovým mixérem. Krok 3: Z těsta vypracujeme kratší váleček, ten dáme doprostřed na pečicí papír o velikosti plechu, počítáme i se zvýšenými okraji. Pracovní desku stolu pod papírem mírně navlhčíme, papír nebude klouzat. Těsto vyválíme přes celý papír a pak lehce i s papírem přeneseme na hluboký plech s okraji o velikosti cca 40x30 cm. Malým válečkem s rukojetí případně těsto doupravíme a nezapomeneme na zvýšené okraje. Povrch těsta potřeme rozšlehaným bílkem. Krok 4: Na připravené těsto rozložíme na kousky nakrájené broskve, zalijeme tekutou tvarohovou směsí, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečeme na horkovzduch při 160 °C nebo spodní a horní ohřev na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, tento čas je pouze orientační. Krok 5: Moučník před podáváním necháme důkladně ztuhnout, nejraději v chladničce.

TIP: Oblíbené tvarohové koláče a řezy

Zveřejněno 25. 11. 2018

Poznámka autorky Merylas

Můžeme použít jakýkoliv kompot, pokud použijeme čerstvé ovoce, tak do tvarohové náplně dáme místo kompotové šťávy mléko a zvýšíme množství cukru. Případně ještě přidáme citronovou kůru.

Pokud bude tvaroh řidší, to bývá hlavně z vaničky, tak přidáme ještě navíc 1/3 až 1/2 sáčku vanilkového pudinku.

A co se týká potření těsta bílkem, je to rada od zkušené cukrářky, kterou jsem někde vyčetla. Na těstě se udělá tenký "film" a těsto při pečení nezvlhne od náplně. Myslím, že by to mohlo fungovat a budu ráda za případné postřehy. Jinak se v podobných receptech setkávám s tím, že se nejprve těsto předpeče, následně se přidá náplň a dopeče se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové řezy s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v44V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové řezy s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v44V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tuma.mxy: Děkuji za vyzkoušení, pochvalu a přidaná fota. Jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Ještě dodám k tomuto receptu,namísto bílku na potření těsta,lze použit olej,ten kdo bude péct v klasickej trobě,plyn asi jakakoliv Mora tak 170C. A cca 45 min,jinak opravu recept je dokonalý a jeden plech pro dva je málo(hned se snědl),opravu v jednoduchosti je uspěch a všem doporučuju tohle skusit,Dobrou chuť a pečeme s láskou :-K:-K:-K:-):-)<3

Super recept,upekl jsem přesně podle receptu a nemá to chybu <3:-K:-D<3

martinice: Marie Svarcova: Děkuji. :-K

:-K:-K:-K:-K:-K:-K

:-)<3:yes:, pěkný recept s dobrým nápadem a moc hezkáé foto :yes::-K

Tak ten trik s potření bílkem:yes: ten čas, než se ušlehá náplň, by měl stačit na zaschnutí toho bílku a vytvoření filmu....tak to je hodně dobrý:yes::yes::yes:

Eja57: Taky se mi ten nápad zalíbil, zkoušela jsem to poprvé a budu v tom pokračovat. :-)

Tématické fráze:
tvarohové řezy, tvarohové řezy s broskvi, řezy s broskvemi a tvarohem, recept na řezy s broskvemi a tvarohem, řezy s broskvemi, rezy s tvarohem a broskvemi, tvarohové řezy recept, řezy s tvarohem, řezy s broskví, broskve s tvarohem, rezy, řezy z broskvích, tvarohove rezy s broskv, vrstvene tvarohové řezy, řezy z broskví a tvarohem, řezy stvarohem a s broskví, rezy z cerstvych broskvi, tvarohový řez, rezy s broskvemi recept, broskve recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, prášek do pečiva, vejce, kůra citronová, bílek, tvaroh ve vaničce, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, rum, vejce, kompot broskvový

Přidat fotografie receptu