Hovězí plec na klouzcích

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Hovězí maso 10 názorů

58

Suroviny

hovězí plec asi 500 g
cibule
houby v sladkokyselém nálevu (naložené klouzky ve sladkokyselém nálevu)
pikantní hořčice
sladká smetana
pepř
worcestr
tuk na pánev
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby zcedíme a nálev použijeme – plecko nakrájíme na plátky, které potřeme hořčicí a vložíme do nálevu i s kořením, které v tom nálevu je – tzn. celý pepř, nové koření, bobkový list, hořčičné semeno, koriandr apod. – marinujeme nejméně hodinu, samozřejmě, čím déle tím líp. Plátky vyjmeme a osušíme ubrouskem.

  2. Dáme na rozpálený tuk a zpěněnou cibuli. Prudce osmahneme po obou stranách, podlijeme horkou vodou a dusíme asi 25 min. Pak přidáme houby a dusíme do měkka ještě asi 20 min. Využijeme na podlití i část nálevu, který to ještě dokoření. Podle chuti okořeníme (pepř, sůl, pár kapek worcesteru.

  3. Maso a houby vyndáme, do omáčky nalijeme smetanu (lze i šlehačku) a vše rozmixujeme do hladka. Vratíme maso a houby, případně dochutíme. Lze podávat s rýží, houskovým knedlíkem i těstovinami

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plec na klouzcích

  • PatkovaKaterina: no, to je fakt škoda, já bych, kdyby to šlo už nevlezla do dveří!:-D:-D

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Véélká škoda,že nemůžu jíst skrz monitor:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    HankoPu. To neříkej ani ze srtandy. My jihočeši přece by jsme houby nakyselo nakládané nekupovali, vždyť právě klouzci roztou i tam kde nic není. Tak dupky-šupky vlétě do lesa na kraje a sbírej a nakládej, ať máš na recept dost. Ale jistě ze směsky to také půjde. Tak zatím ahoj od Venci z Č.Budějovic.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Jani, to určitě vyzkouším, ale z více druhů, ani nevím jestli se samotné klouzky prodávájí:-?

    Odpovědět

  • dzungila, určitě ano, jakékoliv naložené hříbky!;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jani - vyzkouším. Ale druhy nerozčleňujeme. Máme směsky nakyselo. Jedině a pouze hříbky samostatně, pro návštěvy, aby jsme se mohli vytahovat jak jsme byli pilní a líné nalákali k návštěvě k nám na chatu, aby si taky našli, když rostou. +bodík.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    :yes:Téda! To vypadá báječně!:-p Škoda jen, že nemám ty klouzky...:-// Ale registruju, že nějaké naložené houbičky se i prodávají, ne? Že by to šlo i z nich...?
    Bodík vás nemine!:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Slintám :-p:yes:

    Odpovědět

  • No, krom snad barvy máš pravdu. Já už jsem jiné houby, než ty naložené klouzky neměla, takže to byla taková improvizace, ale fakt dobrá. Udělala jsem to na večeři, zítra budu mít honičku.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani, ty jsi moje krevní skupina - klouzky naložené v octu vyloženě miluju a stím hovězím - to musí mit skoro chuť jak svíčková s houbama - :-D:yes:;-):-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: klouzek recepty klouzek recept babiččin recept hovězí na houbách recepty klouzek hovezi zadni bez kosti recept klouzek obecný recepty hovězí zadní bez kosti recepty klouzek recept klouzek veprove na klouzkach maso na klouzkách zadní plec kulatá plec recepty klouzek obecný recept klouzek recepty houby klouzek houby klouzek recepty houby klouzky klouzek houba recepty nakládané klouzky

Zapomněl/a jsem heslo