Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 920 kJ / 2 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,90 g |
| Tuky | 131,55 g |
| Vláknina | 29,40 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 3,65 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 346,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory jemně nastrouháme a částečně scedíme vodu.
Krok 2: Přidáme sůl, pepř, obě mouky, promícháme a protlačujeme přes síto na halušky do slané vařící vody. Vaříme asi 5 minut (nebo do doby, než halušky vyplavou na povrch).
Krok 3: Na tuku osmažíme dozlatova cibuli, přidáme kyselé zelí, zalejeme trochou vařící vody a dusíme doměkka.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Strapačky se zelím II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5l
Moje poznámka
Strapačky se zelím II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5l
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 20 minutami
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Tématické fráze:
střapačky,
strapačky se zelím,
strapacky recept,
škubánky se zelím,
střapačky se zelim recept,
bramborové strapačky,
strapačky se zelím a slaninou,
recept na střapačky,
recept střapačky se zelím,
recept strapačky,
bramborove halusky se zelim,
zelí recepty,
recepty štrapačky,
střapacky s uzenym a zelím,
recepty střapačky se zelím,
labela,
německé speciality,
strapačky ze zelím,
střapačky s uzeným,
strapačky s uzenym masem
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
mouka hrubá,
zelí kysané,
cibule,
slanina,
sádlo,
pepř,
sůl
Komentáře (9)