Bábovka z majonézy

rusalka Kuchařka: rusalka

Moučníky , Bábovky 22 názorů

Suroviny

50 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
30 dkg cukru krupice
25 dkg majonézy
3 dl mléka
1 vanilkový cukr
citronová kůra
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a citronovou kůru smícháme, přidáme majonézu a mléko. Hmotu vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovky. Pečeme asi 3/4 hodiny.

Poznámka

recept mám z kalendáře,bábovka je výborná

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka z majonézy

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Hezky den vsem, myslela jsem si, ze se v: Komentáře k receptu \"Bábovka z majonézy\" doctu neco k samotnemu receptu ci snad k samotne babovce...Pravdepodobne budu muset na jeji chut prijit sama. Dovolim si jen poznamku - jestli Vam ty radky nize k necemu byly. Tedy krome toho,ze se \"chudak\" nic netusici katka dozvedela co je to prdopec...

    Odpovědět

  • Petulka Petulka(neregistrovaná)

    Ježibabi? Věřte, že si myslim něco daleko horšího. :-) Nechápu, že je baví řešit tady takový blbosti. Měly by se stydět.

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Levandulko, souhlasím s Tebou. Odeslalo se mi to nějak předčasně. :-D:-O

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Levandulko, mně taky výrazy jako "slintám na klávesnici" apod. vadí, Je mi z toho špatně. :-(( Zkratky typu prdopeč taky nemám ráda, ale doba už je taková, všechno se zkracuje. :-D A Rusalka opravila, tak v čem je problém ? :-)

    Odpovědět

  • Levandulka Levandulka(neregistrovaná)

    Jana Remková Vám to napsala dobře, že si budou ty nové kuchařky myslet, že jste ježibaby a má PRAVDU. Už to chápe alespoň jedna z Vás.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Levandulka (neregistrovaný/á) - ano trefená ....- ohodnotila ses sama, aspoň tak :-D -- časopisy jsou kde??????:-((:no:, sama urážíš a trefuješ kde koho. ale nejsi schopna svá tvrzení dokázat. Máš pravdu, už se neozývej a nekomentuj bez důkazů.. Ještě hezčí den :-!:-!

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Levandulko - problém jsi měla ty, ne my;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Levandulko, to bude moc dobře, díky:-//

    Odpovědět

  • Levandulka Levandulka(neregistrovaná)

    Trefená husa zakejhá. Víc se o tom bavit nebudu.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ano - Iljuso a rusalko - souhlas - recept je výborný :yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Rusalko - když už jsem tady - receptík máš moc hezký i z prdopečem ;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Levandulko - já bych se zase chtěla zeptat, když ti vadí, že slintáme, tak prosím tě, popiš tuto činnost (nebo reakci) slušným výrazem. Sliníme - no to by také šlo a pokud myslíš, že je na tom něco špatného, člověk je také zvíře, jako ona kráva, kterou si zajisté měla na mysli, jen na to dost často zapomíná a nad zvířata se povyšuje ;-)
    BTW - mě nevadí prdopeč ani slintání - je to přirozená člověčí (i zvířecí reakce) - to by asi vědec Pavlov neměl co zkoumat :-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Levandulka (neregistrovaný/á) - mohla bys, prosím, okamžitě zveřejnit konkrétní časopis i s číslem a rokem vydání, kde tyto zkratky v receptu uveřejnili? Myslím, že ses dotkla i oněch redaktorů - nikdy by nic takového nepřipustili. Existuje něco jako etika + znalost nádherné spisovné novinářské češtiny, která se používá tam, kde se nehodí lidové zkratky atd (např. právě recepty).
    A konkrétně v receptech je hrubé porušení těchto pravidel něco takového zeřejnit.Mohu si to dovolit, protože vím, o čem mluvím. Proto tam také zaměstnávají člověka, který tyto chyby, ať již v pravopise nebo i chyby věcného významu, opravuje a bere za to plat. Mluvím teď jen o receptech - jinak to platí o každé oblasti.
    Přečetla jsem si komentáře, nikdo se na rusalku jako sršeň nevrhl, pouze ji slušně požádali, aby napsala recept srozumitelněji a vyjádřila to žížalka naprosto trefně - viz z 29.1.- také si laskavě všimni, že se rusalka nijak neurazila a nedělalo ji těžkou hlavu to opravit.
    Nezapomeň přidat ty časopisy, ať víme, že sis to jen "nevycucala z prstu" Děkuji a hezký den

    Odpovědět

  • Levandulka Levandulka(neregistrovaná)

    Když to tady tak pročítám tak se mi zdá, že některé z Vás čekají na chybu druhého a okamžitě peskují a vytýkají. Vadí Vám prdopeč, a že píšete pod recepty, že slintáte to Vám nevadí? Taky pěkná představa. Co je přijatelnější prdopeč nebo slintání? Slintá jistý skot. Výraz prdopeč se běžně používá i v časopisech a kalendářích a dokonce jsem četla i vancuk (aby se někdo neptal je to vanilkový cukr). Rusalka napsala recept a vrhly jste se na ni jako sršni, že se nestydíte. Já sama za sebe, recept se mi líbí a co je prdopeč vím a tento výraz mi nevadí. Zdravím L.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Holky, snad nebude tak zle, myslím, že 99% z nás ví, co je to prdopeč, jen snad v tom zadání receptu bych to teda nepoužívala. Ale když si tady povídáme do komentářů, tak to zas není taková hrůza, ne?;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: majonézová bábovka bábovka s majonézou bábovka z Majolky® moučník z majonézy domácí pečivo recepty buchta z majonézy moučníky z majonézy recepty z majonézy co je prdopeč časopis katka recepty babovka zmajonezy časopis katka online majonézová bábovka recept buchta z majonezy babovka z mojonezy pečeme z majonézy recept na majonézu časopis katka-recepty bábovka z majonezou bábovka s Majolkou® bábovka z manézy

Zapomněl/a jsem heslo