Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá zelňačka

Klasickou zelňačku s uzeninou určitě znáte, ale už jste zkoušeli světlou verzi? Stačí pár surovin a skvělá polévka je během chvilky na stole. V zimě vás bílá zelňačka zahřeje, zasytí a navíc stojí pár korun.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

28. 1. 2009 16:33

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vynikající s čerstvým chlebem! Je to velice dobrá a levná polévka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

serman

12. 12. 2009 21:16

Dobré je před koncem vaření přidat vejce - jen rozklepnout a pustit ho tam.

Petra

7. 9. 2009 19:18

Ahoj, neměla jsem párek, ale na konec,když už byla polévka hotová, přidala kysanou smetanu. A chuť se ještě vylepšila.;-)

mery

23. 3. 2009 21:11

nepamatuju si nikdy postup u vaření. Je ale zajímavý, ,,,,že např. když dělám zelnačku vlastně pokaždé jinak, tak každému chutná.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

28. 2. 2009 08:32

U nás v rodině (Č.Bud,) je zelnice dost oblíbená, hlavně u žen, což je zajímavé.Ale připravuje se ze syrového bílého zelí. (To se pěstuje ve velkém v jednom družstvu u Č.B. - Roudná, kde je také velkokrouhárna a kasždý rok kole Václava v září, probíhá takový jarmark s prodejem různého zelí od hlávek a krouhaného i kysaného,nebo předkysaného a vším s tím spojeným, jako jsou nádoby na nakládání zelí, keramika, buřty, pivo, různé mlsky včetně progtamu různých skupin s lidovými tanci a pod.Je to ve Vidově u Č,B,Příští týden jistě najdu nějaké loňské fotky.

vybusna vybusna

27. 2. 2009 15:54

maris.....foto prekrasne

maris maris

27. 2. 2009 15:31

Vařím trošku jinak - brambory dávám zvlášť a každý si dá do talíře podle chuti. Cibulku a klobásu / nebo párek / si osmažím zvlášť na pánvi, přisypu mletou papriku, nechám ji rozpustit a vše vmíchám do hotové polévky. Přidávám fotku.;-)

MartaT

29. 1. 2009 20:32

celerovou nat pouzivam do polevek,na vajicka i na chleb s maslem.Vynikajici i na brambory.:-p

Darja

29. 1. 2009 11:27

já mám pouze tu pažitku, ale teď už budu ve svým bytečku tak se taky takhle zařídím:yes:Moc se na to těším:-)Konečně mám svou kuchyň a můžu v ní čarovat:-D

Bibinka Bibinka

28. 1. 2009 18:10

Mám celerovou nať každý rok zamraženou a také jí často používám, zrovna tak medvědí česnek,petrželku a pažitku. Je to moc fajn mít bylinky poruce jako čerstvé.:yes::-D

Darja

28. 1. 2009 17:18

Ahoj Spagetko,tu celerovou nať určitě vyzkouším:-)

spagetka spagetka

28. 1. 2009 16:38

Tahle polévka patří k velice chutným - já jen jako obvykle dokořeňuju libečkem a v tomto případě i trochou celerové natě ;-):-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelnacka zelňačka z kyselého zelí zelňačka recept zelnačka kysaného zelí zelnacka polevka zelná polévka z kysaného zelí bílá bílá zelná polévka z kysaného zelí polévka zelňačka zelnice z kysaného zelí bíla zelná polévka zelňačka se smetanou zelňačka z čerstvého zelí zelnice bílá z kysaného zelí polévka z bílého zelí zelňačka ze syrového zelí recept na bilou zelnacku recept na zelnacku bílou bílá zelnice recept na zelňačku polévka z čerstvého bílého zelí

Suroviny: zelí bílé kysané, brambory, párky, koření polévkové, sůl, mléko tatra, olej, cibule, mouka

TopRecepty.cz

Bílá zelňačka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Rxv