Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období

Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení zeleniny

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení zeleniny)

18. 9. 2013 15:27

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

4 sklenice po 650 ml

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 001 kJ / 956 kcal
Bílkoviny29,40 g
Tuky4,84 g
Vláknina83,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,06 g
Sůl50,00 g
Sacharidy178,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3 velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se mi nikdy žádná “zavařenina“ nepokazila.

Dužinu se semínky z cukety nevyhazujeme. Můžeme je dát s různou zeleninou do hrnce a uvařit polévku. Po změknutí zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme a dochutíme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

11. 9. 2014 16:25

Moc pěkný receptík:yes:. Cuketové zelí jsem zavařovala v minulosti 2x a pokaždé se mi začalo během týdne kazit:-//. Letos jsem narazila na tento recept a nedalo mi to...vyzkoušela jsem a ejhle! Mám zavařeno už 3 týdny a ani známka po nějakém kvašení nebo plísni...Pokud to tak vydrží, budu šťastná jako bleška, protože cuketové zelí máme rádi a v zimě přijde určitě k chuti:-p:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 9. 2013 13:48

1974andrea:Andrejko,moc díky za vyzkoušení a fotky:-*:yes:Je pravda,jak píšeš-každý podle své chuti;-)Je rozhodně lepší dochutit dodatečně,než to"přešvihnout"hned v začátku:-)My máme rádi cuketu,která je takové planější chuti pikantnější,tak mě toho půl balíčku deka vyhovuje.

1974andrea 1974andrea

20. 9. 2013 09:48

Anna Kocikova:Tak Drahuško, včera jsem sterilovala. Cibuli jsem nedávala, tu si osmahnu, až jako základ při vaření. Deko jsem kvůli koření, které jsem tam nechtěla, přecedila:-8, octa dala méně, asi 130ml a stejně bych příště dala trošku méně a deka taky. Bylo to na mě dost slané. Ale je to vše podle chuti každého, raději ochutnávat a přidávat postupně;-) Jinak hotovo a mám 5 sklenic. Posílám fotky ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 9. 2013 22:55

Tohle se mi strašně líbí:-p:yes:

hanes24

19. 9. 2013 05:13

:yes::yes:Super a já, když to chci dia, tak místo cukru dám stevii a místo octa a soli umeocet, který je slanokyselý.Taky ještě strouhaná jablka a špetku skořice a pár hřebíčků.:yes:

AniCiz

18. 9. 2013 21:31

:yes::-*:-K:-K:-K..obdivuju Tvoji píli..:-K:-K:-K:-K:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 9. 2013 21:26

Anna Kocikova:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 9. 2013 21:24

varilamyskakasicku:Myško,díky:-*Dojedu,ale,jen když to bude víceronásobné množství;-):-))

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 9. 2013 20:59

Aničko, super recept na zelí, Ty jsi šikulka, nechceš dojet k nám zavařit;-):-K:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 9. 2013 20:52

Jana Pá:Janinko,předem si dovolím popřát Ti k narozeninám hlavně pevné zdravíčko:-*:-Ka já nastrouhám cuketu(nenechávám vypotit)vymačkám přebytečnou šťávu,vysaju(cuketa v sáčku-má pusa na konci sáčku a tahám přebytečný vzduch do sebe)zauzlíkuji, dám nálepku a šoupnu do mrazu i na 2roky:-)

savlinka savlinka

18. 9. 2013 18:48

:yes:dobrý nápad;-)

tejaja tejaja

18. 9. 2013 17:46

1974andrea: Andrejka, nestane sa nič. Ja zaváram takto tekvicu. nastrúham, napechujem do fľaše a navrch dám vetvičku kôpru, 1 lyžičku soli a zavriem. Sterilizujem 25 min od začiatku varu.

Jana Pá

18. 9. 2013 17:30

Ani, je to :yes:, ale u nás to nejde, poraď, prosím, jak zamrazit, už mám zase 10 ks cuket, asi už poslední, jeden mrazící pult je zatím zavřený, když poradíš, tak to pustím a narvu to tam;-), děkuji dobrá vílo:-D:-K

1974andrea 1974andrea

18. 9. 2013 16:55

Anna Kocikova:No tam už mám 3 pytle a nepřej si vidět, co všechno ve 3 mrazácích je:-D Tam se mi to opravdu už nevejde:-S

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 9. 2013 16:47

1974andrea:Jejda,Andrejko,tak v tomto Ti neporadím,snad se někdo,kdo má zkušenosti ozve:-)Já pokud mám místo v mrazáku,tak nastrouhanou cuketu bez ochucení zamrazuju.Ale teď ho máme nabouchaný masiskem:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cuketové zelí cuketové zelí zavařování zavařování cuketového zelí zavařování cuket jak zavarit cuketove zeli zavarujeme cuketu cuketove zeli sterilovane zavařujeme cuketové zeli cuketové zelí zavařit zavařování cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařování zelí z cukety co z cukety na zimu zavarena cuketa jako zeli cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařujeme zavařená cuketa zeli z cukety zavařování cukety jako zelí cuketové zelí s dekem

Suroviny: cuketa, cibule, ocet, deko, cukr, kmín celý

TopRecepty.cz

Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33gM