

Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami
Doba přípravy: 20 minut Ryby 23 názorů
Suroviny
- 1/2 kapra
- 4 lžíce bramborového škrobu
- sůl
- citrón
- 1 PL uzené papriky
- mleté chilli koření dle chuti
- 2 bílky
- 2 kostky ledu
- 1 menší cuketa
- malé brambory velikosti sousta
- 1 čajová lžička olivového oleje
- řepkový olej na smažení
- balzamikový krém na dochucení
Postup přípravy receptu
Kapra naporcujeme na čtverečky cca 4x4 cm. Zakápeme citronem. Mezi tím si nakrájíme cuketu na kolečka. Osolím kapra i kolečka cukety a nechám kapra odpočívat a cuketu vypotit.
Malé brambory důkladně umyji a osuším.
Z bílků ušlehám pevný sníh, do kterého jsem přidala trochu soli a na závěr kostku ledu. V misce smíchám bramborový škrob, papriku a chilli.
Čtverečky kapra i cuketu v této směsi obalím a následně je protáhnu v ušlehaném sněhu a smažím je ve vyšší vrstvě řepkového oleje. Usmažené kousky kladu na papírovou utěrku, aby se vsál přebytečný tuk.
Současně s pečením vložím omyté a osušené brambory do Actifry (horkovzdušná fritéza), přidám lžičku olivového oleje a nechám péct 15 minut opékat.
Pak měkkost brambor zkontroluji, posypu je hrubozrnnou mořskou solí a promíchám. Lze samozřejmě péct i v troubě. Pro zvýraznění chutě cukety ji pokapu balzamikovým krémem.
Poznámka
Cuketa (i kapr) obalená ve škrobu a následně v ušlehaném bílku si zachovají svoji šťavnatost a při smažení neprskají.
Tempura je technika namáčení ryb a zeleniny do těsta a smažení je.
Ohodnoťte recept: Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami
-
Nikina:Niky vyzkoušej, je to moc chutné a pikantní. Díky za bod
i milý komentář
-
Nádhera!
Nevlastní otec má kaprů plný rybník a vždycky mi je cpe a já je nechci
Teď už vím, co s tou rybkou
-
Ještě jednou všem děkuji za milé komentáře
-
krásný recept, aranžmá i foto
klobouk dolů
-
Krásně naservírováno
-
magdalenka: Tvoje slova mi skutečně těší
, profík jsem v jiném oboru, ale focení je moje velká vášeň. Díky
Danielko, i tobě děkuji -
Absolutně nádherné, smekám, vážně krása
-
rozmarynaH:Nuž, ja si tieto fotky pozerám neviem koľkátykrát...sú ako od profíka!
-
Magdalenka díky
, Ivulinka, tobě také díky
, hosta díky
Kapr v zemích Českých není moc in, ale já ho mám ráda celoročně a takto upravený je velmi chutný -
Moc krásný recept, foto jen podtrhuje tu lákavou dobrotu
-
Krásný recept s fotkou plnou pestrých barev
-
Simona Kucerova díky
,varilamyskakasicku díky
-
Marcelka, úžasné! Precízny popis, nádherné foto.
-
Marcelko, nádhera
-
suslajda: Hani, vyzkoušej. Kapr je mnohem chutnější, než v trojobalu. Díky