Postup přípravy
Krok 1: Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme.
Krok 2: Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky.
Krok 3: Potom ich vložíme všetky späť do výpeku, pričom každú vrstvu posypeme rascou, zakryjeme a na slabom ohni 20 minút dusíme (nepodlievame, iba v najnevyhnutnejšom prípade podlejeme 1 lyžicou vody, aby neprihoreli, podpňovky majú vody dosť ).
Krok 4: Udusené podpňovky opatrne vyberieme na tanier, obložíme cibuľou, horčicou, feferónkami a podávame s chlebom a zeleninou.
Zveřejněno 3. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xygJ
Moje poznámka
Václavková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xygJ
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 5 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 7 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 1 hodinou
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 1 hodinou
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 2 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 2 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 3 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 4 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 5 hodinami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 6 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Kakoska před 6 hodinami
Tématické fráze:
václavková smaženice,
babicovy dobroty recepty 3.10.2013,
václavková,
dobroty z václavek recept,
vaclavky upravovat,
václavky toxin,
monin.cz,
rybí podpňovka
Suroviny:
houby václavky,
máslo,
sůl,
kmín celý,
cibule,
hořčice,
feferonka,
zelenina
Komentáře (9)
Jídlo dobré, bacha na václavky, nutno tepelně upravovat raději déle, aspoň půl hodiny pro sichr, za syrova jsou jedovaté, toxiny se ničí tepelnou úpravou alespoň 20 minut, ale někteří mykologové tvrdí, že jistota je půl hodiny.