Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančové knedlíky z tvarohového těsta

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení těsta

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

26. 1. 2014 13:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 741 kJ / 1 372 kcal
Bílkoviny51,72 g
Tuky78,56 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 478 mg
Sodík 603 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy112,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Každý z Vás jistě ovocné tvarohové knedlíky dělá, tak můžete připravit těsto, na jaké jste zvyklí, ale já mám nejraději tenhle recept hvězdného kuchaře Romana Pauluse.

Nápad plnit knedlíky pomerančem pochází od paní J. Tomkové z Náchoda a byl publikován v sešitu Vaříme s Habadějem 1991.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 1. 2024 10:30

I když z tvarohového těsta knedlíky dělávám, tak používám letní ovoce, hlavně jahody a mimo sezónu i mražené. Ale plněné pomerančem musí být taktéž báječné. :yes:Recept ukládám k vyzkoušení a myslím, že to nebude dlouho trvat. :-):-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 2. 2014 20:41

Nejsem na sladké,ale po shlédnutí náhodného receptu bych tuhle dobrotu určitě neodmítla:-p:yes::-K

Dajda Dajda

12. 2. 2014 10:19

casino: Milý Casino, ta chudinka registrovaná je, registrovala se včera v noci a nějak moc si vzala k srdci, když jsme se jí snažili vysvětlit, jak to tady chodí a že jsou jistá pravidla, která bychom měli dodržovat.

www.toprecepty.cz/recept/38187-ananasove-rezy/
www.toprecepty.cz/recept/38185-nesquikova-rolada-s-bananem/

Máte pravdu v tom, že podobnými "výroky" dávají tito přispěvatelé nahlédnout hluboko do svého nitra a nabízejí se jako objekt psychologické studie, což je jejich problém. Mají-li potřebu vyjádřit se negativně - ovšem slušně! - nemám nic proti tomu. Používat cizí nick, což znamená vydávat za někoho jiného, už hraničí s těmi právními normami, ne? :-)

casino casino

12. 2. 2014 09:48

Dajda:
Vy jste to s tou chudinkou vzala s nadhledem:yes::yes::yes:
Myslím, že málokdo je tak sprostý, že píše pod cizím nickem, ale pokud sem může psát každá neregistrovaná blbka co jde kolem (hihi, sám jsem nebyl pár měsíců registrovaný na TOP) tak se asi nevyhneme vysvětlování a uvádění věcí na pravou míru. Tomu by se dalo předejít zamezením psaní komentářů nepřihlášených jedinců, ale to už zavání cenzurou...
Zastávám názor, že komentáře se nemají (až na výjimky porušující PRÁVNÍ!!! normy) mazat. Myslím, že pokud by si lidi uvědomili, že to co sem plácnou tak to zde bude viset a o nich samotných to bude cosi vypovídat až do konce světa, tak by si rozmysleli psát sem hovadiny.
Samozřejmě, lze se registrovat z různých IP adres..., ale to už není tak jednoduché a myslím, že pro většinu uživatelů je to i hůře realizovatelné.
Vždy zvažuju, zda reagovat na podnět, jedno zda kladný či negativní, od neregistrovaných... Na to první mi to přijde primitivní:-)) a na to druhé zase blbé, ale někdy je potřeba se bránit, např. nařčení ze lži, že.

Dajda Dajda

12. 2. 2014 07:40

dajda: Ahoj "jmenovkyně", tady někdo nepochopil, že negativní reklama je taky reklama. Řada lidí, kteří si prohlíží nové komentáře, si otevře ze zvědavosti recept, který má tak "sžíravé" hodnocení. Takže je úplně jedno, jestli tam jsou palce dolů nebo zelení panáčkové (to je závist?), ale recept se připomíná a přečte si ho více lidí. Děkuji,:yes: ty knedlíky stojí opravdu za to:-!

Dajda (ta pravá!)

senky senky

29. 1. 2014 11:04

Dnešní oběd do práce :yes::yes: pomeranč jako náplň mně velice mile překvapil:-* Přidávám foto a bod :-K Na povrchu moc nesladím .. Dia;-)

senky senky

27. 1. 2014 21:30

Teda s pomerančem to musí být lahoda:yes::yes: Snědla jsem poslední před chvilkou, ale koupím a brzy vyzkouším ;-)

Dana61

27. 1. 2014 12:27

tedy holky vy mi dáváte:-D úžasný nápad:yes::-D s pomerančem jsem opravdu ještě nedělala - mňam:-p

Dajda Dajda

27. 1. 2014 08:33

tejaja: A já měla tak trochu pocit, že nosím dříví do lesa, sovy do Athén a perník do Pardubic, když tenhle recept zveřejňují znovu (zmínila jsem se u receptu na těsto), ale jak vidím, nebylo to marné. Tož nakup pomeranče a dobrou chuť!:-p

Patricie

26. 1. 2014 19:53

:yes::yes:Moc pěkné.:yes:

Inka1 Inka1

26. 1. 2014 18:41

:-O;-) Tak pomerančové :-O To jsem ještě nezkoušela :-) Ale určitě to napravím dokud jsou levné pomeranče :yes::yes:

maiva maiva

26. 1. 2014 17:54

Ovocné knedlíky je jedno z mála sladkých jídel co se u nás jí. S pomerančem jsem nikdy nejedla, vyzkouším příležitostně. Zajímavý recept:-p:yes:

yanull yanull

26. 1. 2014 17:39

Děvčata, posílám 4. bod, tak se o něj podělte, jedné za foto, druhé za recept:-p;-):-K:yes:

tejaja tejaja

26. 1. 2014 16:02

zizala::-D:-D:-D :yes:

zizala zizala (moderátorka)

26. 1. 2014 15:54

tejaja: :-D Copak Ti vidíme do spíže? :-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaříme s habadějem recepty tvarohové knedlíky ze tří surovin bez vajec pomerancove tvarohove tvarohové knedlíky s pomerančem knedliky z tvarohového těsta vyfilirovat pomeranc ja se dela vtarohovy testo na knedlíky knedliky s pomerancem tvarohove knedliky 2 ze tří surovin vaříme s habadějem kynuté knedlíky s pomerančem co znamena vyfilirovat pomeranč plněne knedliky s tvarohoveho testa levné pomeranče jak vznikly sladké knedlíky vyfilírovat ovocné knedliky ze tří surovin co to je vyfilírovat knedliky ze dvou surovin tvaroch a krupicka dia ovocne knedliky

Suroviny: tvaroh, krupice dětská, mouka hladká, máslo, vejce, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, pomeranče, cukr moučkový, oříšky, máslo

TopRecepty.cz

Pomerančové knedlíky z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rEW