

Štika na másle, bylinkách a žampionech
Suroviny
- 2 velké filety štiky
- 150 g másla
- 100 g pokrájené uzené slaniny
- sůl
- celý kmín
- 1 omytý citrón
- petrželka
- jarní cibulka
- 3-4 hnědé žampiony
- voda na podlití
Postup přípravy receptu
Filety ze štiky omyjeme, osušíme. Posypeme solí a celým kmínem.
Na dno většího pekáčku poklademe pokrájenou slaninu. Na slaninu položíme plátky omytého citronu. Na slaninu a citrony položíme filety ze štiky.
Poklademe plátky másla.Malinko zakápneme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Podléváme výpekem. Ke konci pečení přidáme plátky očištěných hnědých žampionů.
Podlijeme výpekem, přisypeme pokrájené bylinky a pečeme dál do křupavé kůrky štiky. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Štiku jsme dostali a tak jsme ji zkusili poprvé v životě. Je opravdu výborná.