Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené kuřecí gnocchi

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

McLucka McLucka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 202 kJ /
1 004 kcal
Bílkoviny31,75 g
Tuky5,40 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,20 g
Sacharidy202,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu. Kuřecí stehna obereme a maso nakrájíme. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Uvařené gnocchi promícháme s kuřecím masem, rajčátky a fazolemi. Ochutíme solí, gyros kořením a oreganem. Krok 2: Na pánev si dáme zahřát mléko ochucené solí, česnekem a oreganem. Jakmile začne pěnit přilejeme v troše mléka rozkvedlanou hladkou mouku. Mícháme do zhoustnutí. Krok 3: Do vymazanáho pekáče dáme směs gnocchi a na vrch zalejeme připraveným bešamelem. V troubě zapékáme při 180°C do zezlátnutí povrchu.

Zveřejněno 22. 5. 2014

Poznámka autorky McLucka

Jednoduché rychlé jídlo když zbyde pečené kuře..:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuřecí gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G79J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuřecí gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G79J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Základní bešamelová omáčka je mouka, máslo, mléko, sůl, bílý pepř a muškátový oříšek. Přidáním sýra získáme omáčku Mornay ;-)

Marta: Jasne, ze "nej" light, je jen mouka a mleko, ovsem to je "kase", ne besamel. S parmazanem (porad to neni besamel), ona kase je urcite vice chutnejsi a rozhodne mene tucna nez s maslem. Ve 100g parmazanu je 28,4% tuku.
Jeste existuje jedna finta a to je mouku nejprve na sucho oprazit, svarit s mlekem a pridat parmazan, porad to neni besamel, ale chutove ho pripomina nejvice.

Jitkas:No já tedy nevím...light a s parmazánem ?? Nebude to vůbec light, ale bude to chuťově vynikající :-)
Jinak, recept je skvělá rychlovka.

Jasne, bez masla, dekuji Ti, jen to asi nelze jiz opravit, omlouvam se.

Jitkas:Mouku tam teda vidím, ale nemá to být spíš bez másla? :-D

Toto co popisuje autorka je spise jakasi mlecna kase a bude silene husta, neb dat na 200 ml mleka 3 lzice mouky je strasne moc.

Besamel light(bez mouky): 1/2l mleka, 50g mouky (2 lzice), 2 lzice strouhaneho parmazanu, sul, muskatovy orisek. Svarime osolone mleko s moukou, sundame z ohne a pote do horke kase zaslehame parmazan.

Hrašuľka.Hráštek: Dobře, kaju se. :-)

Hrašuľka.Hráštek 23. 5. 2014 12:15
Drobek: Sem na recepty chodia aj ľudia, ktorí aj pri najlepšej vôli nedokážu stáť hodiny pri sporáku, aby navarili 1-2 porcie.;-(;-(
Ja som čerstvo po operácii nohy a tak si v týždni nechávam obedy nosiť.;-);-)
Ale na výkend tu hľadám recepty, ktoré sa dajú "sklepať" za pár min.:-p:-p Ináč sa to proste nedá,
som sama a nemám žiadneho Drobka :-D:-D, ktorý by ma
obslúžil.:-(:-(:-(
Takže, neodsudzujme nič, čo je dobré :yes::yes::yes:

Tohle někdy zkusím, až mi zbydou halušky,já ty gnocchi jednou ochutnal..........,a ..........už je mít nemusim, ovšem proč by třeba někomu nechutnaly;-) + bod.

Já bych si na tomhle taky pochutnala.:-p Sice bešamel dělám tak, jak se má, gnocchi kupuju čerstvé, ale chuťově to bude moc dobré:yes: Jen mě zarazil ten název " kuřecí gnocchi ", pod tím bych si představila gnocchi z kuřecího masa, což je blbost. Asi bych to viděla spíš na zapečené gnocchi s kuřecím masem;-)

Nevarím gnocchi často, ale doma ho nerobím, kúpim hotové. Nemyslím si, že všetko doma robené je dokonalé, a všetko kúpené šmejd. Niekedy je to naopak. Aj to kúpené môže byť kvalitnejšie ako domáce, len treba vyberať v obchode a čítať etikety. ;-)

Ta miska je opravdu moc hezká :-*:yes:

Mně taky nevadí, že gnocchi jsou kupované, jsou k dostání i velice kvalitní, ale bešamel není mléko s rozmíchanou moukou, ale máslo - mouka - mléko.;-):-)
Lucko - vypadá to dobře a máš nádhernouu misku;-):-):yes:+3

Mně se recept také líbí, nejde přece jen o to, že vše se musí dělat nutně doma - brambory doma nepěstuju, zeleninu taky né, ani maso nemám z domu.(bydlím v paneláku a sousedům by se to asi nelíbilo :-D) Jde o nápad:yes:. Když nemám čas a mám dobrý kontakt na obchodníka, klidně koupím knedlík v obchodě, nestydím se za to, proč taky. Těstoviny taky kupuju v obchodě, i rýži.Je ale pravda, že si vybírám značku.
Jako nápad beru. Gnocchi doma neděláím a dělat nebudu. Mám velmi kvalitního dodavatele.

Drobek:ale Drobku, nebuď takový:-! Mně se recept zrovna líbí;-)

Tématické fráze:
zapecene gnocchi, gnocchi recepty, recepty na kureci s gnocchi, gnocchi recept, zapečené gnocchi s kuřecím masem, gnocchi s fazolemi, gnocchi s besamelem, maso ke gnochi, kure s gnocchi, kureci masi a gnocci, zapečené gnocchi s bešamelem, kuřecí medailonky s rýží, noky v besamelu, gnocchi kureci, zapečené gnocchi s kuřetem, recept gnočchi, kuřecí řízky zapečené gnocchi, kuře gnocchi, gnocchi z kureci, gnocchi a kuře

Suroviny:
gnocchi, stehno kuřecí, fazole ve slaném nálevu, rajče cherry, sůl, koření oregáno, koření gyros, mléko, mouka hladká, koření oregáno, sůl, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu