Focaccia zo zemiakového cesta

vybusna Kuchařka: vybusna

Okruhla forma 24 cm Slané pečivo 1 názor

Suroviny

Zaklad na kysnutie :
90 g hladka muka
50 g tepla voda
3g cerstve drozdie (radsej menej, ako viac)
Cesto :
160 g hladka muka
70 g uvarena zemiakova kasa
130 g zliata voda v ktorej sa varili zemiaky
lyzicka soli
Na oblozenie :
ceresnove paradajky
cervena cibula
cesnakove struciky
hlavicky jarnej cibulky
rozmarin
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V 50 g teplé vody rozmícháme droždí a vylijeme k 90 g hladké mouky. Vypracujeme hladké těsto, hrudku cesta přikryjeme fólií a necháme kyne, dokud nezdvojnásobí objem. Trvalo to asi 40 minut.

  2. Brambory očistíme a uvaříme ve slané vodě. Vody dáme tolik, abychom získali, těch 130 g. 70 g brambor rozmačkáme s pár lžícemi zachycené vody na kašu a vložíme ji ke kváskovému těstu a přidáme ještě 160 g hladké mouky.

  3. Přilijeme polovinu bramborové vody a začneme vypracovávat těsto. Doporučuji přilévat vodu po částech a vypracovat řidší, ale kompaktní těsto. Těsto přikryjeme a dejte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí cca 1,5 hodiny.

  4. Těsto pomyslně rozdělíme na tři rohy, první natáhneme co nejdál, tak aby se neprotrhl a zahneme jeho roh do středu. Takto zpracujeme všechny tři rohy. Postup zopakujeme na stranách, které netvořily rohy.

  5. Rukama vytvarujeme bochník a převrátím jej tak, aby byly záhyby na spodku. Bochník přikryjeme čistou utěrkou a znovu necháme kynout nějakých 20 minut.

  6. Připravíme si kulaté formy s průměrem 28 cm, ale lepší bude 24 cm. Formu vymažeme bohatě tukem, nebo máslem a vysypeme hrubou moukou. Bochník přendáme do formy a zlehka ho stlačíme a roztáhneme dlaněmi.

  7. Cherry rajčata rozřízneme na polovinu, červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky, očištěný česnek naplátkujeme na hrubo i jarní cibulky, i s kouskem zeleného a ​​odřízneme čisté hlavicky.

  8. Do focaccie vtlačíme rajčata, kolečka a hlavičky cibule, kousky česneku a bohatě posypeme jehličkami rozmarýnu. Všechno rukami vtlačíme do těsta a necháme znovu kynout 30 minut.

  9. Dáme péct do vyhřáté trouby (180°C) dokud není povrch chlebového koláče zapečený do tmavě zlatavou (v mé plynové troubě to trvalo 45-50 minut). Necháme vychladnout na mřížce. Chléb je vysoký, dá se pohodlně rozřezat a naplnit čím chcete.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3247

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Focaccia zo zemiakového cesta

  • Bosana Bosana

    :yes:,výzkouším a napíšu, zajimavý recept a pěkné foto.+2

    Odpovědět

Tématické fráze: cesnakove kolace focaccia brambory bezlepkova focaccie recept focaccia brambor recept s čím se jí focacia foccacia bochník focaccia recept zemiakove cesto sk focacca a oblozenie recepty-kolace slane zo zemiakoveho cesta