

Bulky na cestu
Suroviny 6 porcí
- Na omládek:
- 100 ml syrovátky
- necelá lžička sladového výtažku (sladěnka, sladovit)
- 10 g droždí
- 125 g hladké mouky
- - vše jen promícháme, zakryjeme a necháme 60 minut kynout
- Dále:
- 120 g vody
- 1,5 lžičky soli
- 3 lžíce oleje
- lžička octa
- 60 g žitné chlebové mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 160 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů a z každého uděláme bulku, kterou uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Bulky je možno svrchu naříznout, upečené budou mít hezkou kresbu.
Po vykynutí bulky upečeme v dobře vyhřáté troubě (200°C/20-25 minut).
Poznámka od kuchařky
Jsou podobné bulkám chudého vandrovníka, jen těsto mají světlejší. Kdo má rád, určitě si vybere to svoje těsto ;)
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bulky na cestu
-
Nice Foods: ano, je autorkou jak knížek tak stránek :) pokud vám to ještě nedošlo
-
cathleen: pekarnomanie
-
Nice Foods: ano, je, samozřejmě
Proč se ptáte
Sem se přidávají jen vlastní fotky.
-
Je fotka vaše?
-
magdalenka: parádně se povedly, děkuji za fotky!
-
Z cesta som spravila dva ždímance. Skvelé!
Pridávam foto.
-
bofinka: dekuju
-
cathleen: Nemam je krasne jako Ty, ale chutove jsou (byly) uzasne
-
bofinka: děkuji za vyzkoušení a vloženou fotku!
-
marienka: sirup bude určitě lepší, než klasický cukr, i když v něm nebudou zbytky enzymů, jako jsou ve sladěnce. Ale určitě ho použij
-
mám otázku, dá sa sladenka nahradiť niečim iným? napr.javorovym sirupom? dakujem
-
Škoda že nejsou vyfocene take na řezu (nebo na trhu
) Krásné, jen jsem viděla obrázek vědela jsem, že je to tvoje prace!
-
Krásné napucánky