Telecí na másle

Suroviny

1 kg telecího masa (výborný je krk)
100 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. JEDNODUŠEJI UŽ TO SNAD ANI NEJDE :)
    Na rozpáleném másle necháme maso v kuse zprudka zatáhnout do hněda.
    Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu.

  2. Osolíme, podlijeme nepatrně vodou a přikryté pečeme v troubě.

  3. Poléváme šťávou z masa, později podléváme vřelou vodou. Během pečení (podle kvality to trvá cca 90 minut) maso aspoň 1× obrátíme.

    Angličané by si k masu dali hrášek, jak jinak, než na másle...
    U nás podáváme obvykle s bramborovou kaší nebo rýží a kompoty, nebo s chuťově jemnými saláty (např. mrkev s jablky).



    Poznámka:
    "Jednodušejc" už to asi ani nejde :-)
    Snad jen dusit v kastrole na plotně a teprve na závěr maso pozlatit v troubě.
    Takto upravené telecí dá vyniknout skutečně jemné chuti. Kdo ještě nemá zcela poničeny chuťové pohárky, by to mohl ocenit.
    Podobně lze připravit i jiná masa, ale telecí je telecí…
    Na obrázku je krmě připravená z telecího krku.

Poznámka od kuchařky

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Komentáře k receptu Telecí na másle

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    casino: právě jsme doobědvali;-)vybrala jsem si váš recept,telecí jsem dělala prvně,měla jsem obavu,ale byla zbytečná,moc jsme si pochutnali,díky za recept:yes::-K

    Odpovědět

  • casino casino (autor receptu)

    Dnes vykostěný HOVĚZÍ krk upečený v remosce...
    Hotovo po 90ti minutách...
    Opět dobrota, které se pečínka i z dražšího masa jen taktak vyrovná :-)
    (šťávu jsem zahustil studeným máslem :yes:

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    do ted jsem teleci na masle jen dusila nakrajene na platky. Dnes jsem vyzkousela v celku a v pomalem hnci. Kdyz je dobre maso, nic vic neni potreba :)

    Odpovědět

  • casino casino (autor receptu)

    Zatímco na fotečce je PEČENÝ telecí krček, tak dnes jsem DUSIL krčisko z býka :-)
    Lidi, tak to vám bylo maso... Jako máááslo:yes:
    No, možná i proto, že jsem použil tajine (tažín) a nechal v troubě asi 3 hod/150°C
    Roky jsem s paní casinovou ve při, že je šumafuk v čem se peče, či spíše dusí, ale asi budu muset uznat, že ten tažííín má přece jenom cosi do sebe...:-D

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...no krásná mňamňovka:yes::-p ...ale moje důchodové portfólio si asi na telecí netroufne:-D

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    Tento recept znám, je to výborné, měkkoučké masínko. Dělám ho v remosce a to nemá chybu, masíčko je měkké, šťavnaté, ,nemusí se hlídat a v remosce se peče samo. Za mne + bod:yes::yes::-p:-))

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To by mi také chutnalo. Nějak také nejsem příznivcem přílišného kořenění, protože pak nevím, co jím a cítím všechno, jen ne chuť té hlavní potraviny..a ten talíř mne dostal také :-):yes:+

    Odpovědět

  • helwe59 helwe59

    Určitě to bude dobré,není tam nic nejedlého a v jednoduchosti je krása,co mě však dostalo,je talíř.Vyvolal ve mě nostalgické vzpomínky na školní léta.:-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova

    Skvělý popis i komentář,foto jak z partesu, jen u nás sehnat telecí bude potíž:-)
    Ale bašta to bude náramná:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: telecí recepty telecí pečeně na másle telecí maso pomalu pečené pecene teleci na masle teleci krk pečený telecí krk telecí krk recept pečené telecí maso recepty telecí silverside telecí krk recepty telecí maso recepty telecí top recepty telecí recept telecí dušené teleci krček teleci recept recept telecí krk telecí maso pečené recepty na telecí recept teleci