Vylepšený bramborák

suslajda Kuchařka: suslajda

Bramborová jídla 9 názorů

Suroviny

5 velkých brambor
1 malou kulatou cuketu (bez dužiny a semínek)
1/4 dýně Hokkaidó
1/2 hrnku sušených hub
4 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
majoránka (dáme dle své chuti)
podle potřeby hladká mouka
1 vejce
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu, brambory a dýni nastrouháme najemno, dáme do mísy osolíme a necháme odstát. Houby si namočíme zhruba na dvě hodiny do vody.

  2. Houby slijeme a nasekáme nadrobno. Z nastrouhaných brambor, cukety a dýně se snažíme slít co nejvíce tekutiny, kterou pustily.

  3. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, kmín, vejce a majoránku. Promícháme a dle potřeby zahustíme hladkou moukou.

  4. Na oleji smažíme placky, které dáme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 595 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vylepšený bramborák

  • Jarda2008 Jarda2008

    Honza Stejskal: Mě taky napadlo čím je to vylepšený

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Dělám brambory s cuketou, dýni s bramborami, brambory s houbami;-) - tak proč to nespojit všechno?:-D Určitě to bude velká dobrota:-p:yes: V sobotu jdeme na houby, hokaido dozrává ve skleníku - jdu do toho:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Honza Stejskal: Houbami a cuketou, pokud si to neumíte sám přečíst. Taky bývám čas od času dost kritická, ale tady to není kritika, ale rýpání. Co jste jim, Hanko, udělala? No oni jsou to stejně jen anonymové, což mluví samo o sobě!

    Odpovědět

  • Honza Stejskal Honza Stejskal(neregistrovaný)

    "Vylepšený?"
    Čím?

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Děkuji komentáře;-):-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Prpcek: Tady je takových receptů, které nosí dříví do lesa a sovy do Athén a omílají stále jedno a totéž dokola, tak se divím, že Vám vadí právě tenhle.
    Já ho považuji za dost nápaditý. Přidání cukety učiní bramborák lehčím, to znám a dělám jako přílohu k masu. Ovšem přidání hub, to rozhodně zajímavý nápad je. Jen kde vzít ty houby! Čerstvé by byly určitě ještě lepší. :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hani,na Tvých netradičních bramborácích bych si rozhodně pochutnala:-p:yes::-K


    Prpcek:Proč by tento recept měl být o ničem a bez nápadu:-O
    Mě to příjde jako recept o chuti a o nápadu,jak například zužitkovat různé druhy zeleniny;-)Také dělávám podobně,a když se suroviny navzájem netlučou,tak v tom nevidím žádný problém:-)
    Nikdo Tě nenutí zrovinka toto usmažit:-/

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Promiňte. Přidala jste mnoho receptů a já nic, ale tento recept je o ničem a bez nápadu. Soutěžíte v něčem? :-?

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    URČITĚ to je moc dobré...také jsem dělala z cukety,ale není nad klasický bramborák;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: netradiční bramborák bramborák z hub netradicni bramboraky bramborak ruzne druhy cuketa s houbama na bramboráku kynutý bramborák z cukety bramborak hokaido bramborák jaký druh brambor na bramborák dyne bramboráky bramborák z hokaido bramboraky z hokaido bramborák hokaido ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++bramborak+++ bramborák s hokaido kdy dozraje hokaido kdy dozraje hokajdo kdy slít vodu z nastrouhaných brambor když delame bramboráky kynuté cuketové bramboráky kdy dozrává hokaido

Zapomněl/a jsem heslo