Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vylepšený bramborák

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba namočení hub

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba namočení hub)

Bramborák nemusí být jen z brambor. Zkuste jej na podzim vylepšit podílem dýně, cukety a porcí sušených, předem namočených hub. Usmažte je na sádle. A pak si rychle schovejte alespoň pár kousků pro sebe. Budou totiž mizet rychlostí blesku.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 835 kJ /
678 kcal
Bílkoviny21,16 g
Tuky12,40 g
Vláknina89,55 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy77,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu, brambory a dýni nastrouháme najemno, dáme do mísy osolíme a necháme odstát. Houby namočíme zhruba na dvě hodiny do vody. Krok 2: Houby slijeme a nasekáme nadrobno. Z nastrouhaných brambor, cukety a dýně se snažíme slít co nejvíce tekutiny, kterou pustily. Zeleninu a houby společně promícháme. Krok 3: Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, kmín, vejce a majoránku. Promícháme a dle potřeby zahustíme hladkou moukou. Krok 4: Na oleji smažíme placky, které skládáme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej.

TIP: Smažené placky - oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšený bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RryY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšený bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RryY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dělám brambory s cuketou, dýni s bramborami, brambory s houbami;-) - tak proč to nespojit všechno?:-D Určitě to bude velká dobrota:-p:yes: V sobotu jdeme na houby, hokaido dozrává ve skleníku - jdu do toho:yes:

Honza Stejskal: Houbami a cuketou, pokud si to neumíte sám přečíst. Taky bývám čas od času dost kritická, ale tady to není kritika, ale rýpání. Co jste jim, Hanko, udělala? No oni jsou to stejně jen anonymové, což mluví samo o sobě!

Děkuji komentáře;-):-K

Prpcek: Tady je takových receptů, které nosí dříví do lesa a sovy do Athén a omílají stále jedno a totéž dokola, tak se divím, že Vám vadí právě tenhle.
Já ho považuji za dost nápaditý. Přidání cukety učiní bramborák lehčím, to znám a dělám jako přílohu k masu. Ovšem přidání hub, to rozhodně zajímavý nápad je. Jen kde vzít ty houby! Čerstvé by byly určitě ještě lepší. :yes:

Hani,na Tvých netradičních bramborácích bych si rozhodně pochutnala:-p:yes::-K


Prpcek:Proč by tento recept měl být o ničem a bez nápadu:-O
Mě to příjde jako recept o chuti a o nápadu,jak například zužitkovat různé druhy zeleniny;-)Také dělávám podobně,a když se suroviny navzájem netlučou,tak v tom nevidím žádný problém:-)
Nikdo Tě nenutí zrovinka toto usmažit:-/

URČITĚ to je moc dobré...také jsem dělala z cukety,ale není nad klasický bramborák;-)

Tématické fráze:
netradiční bramborák, bramborák z hub, netradicni bramboraky, bramborak ruzne druhy, bramborák z hokaido, cuketa s houbama na bramboráku, kynutý bramborák z cukety, bramboráky z cukety a dýně, jak zužitkovat hokaido, bramborak, hokaido bramborák, jaký druh brambor na bramborák, dyne bramboráky, bramboraky z hokaido, bramborák hokaido, ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++bramborak+++, bramborák s hokaido, kdy dozraje hokaido, kdy dozraje hokajdo, kdy slít vodu z nastrouhaných brambor když delame bramboráky

Suroviny:
brambory, cuketa, dýně, houby sušené, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, mouka hladká, vejce, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu