Myslivecké brambory

www.toprecepty.cz Kuchař:

Bramborová jídla 10 názorů

511

Suroviny

8 uvařených brambor
2 hrnky nadrobno pokrájených hub
2 nožičky uzené klobásy
sůl
pepř
sušená paprika
1/2 hlávky bílého zelí
tuk na vymazání zapékací misky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Do zapékací misky vymazané tukem klademe střídavě vrstvu brambor, hub a na kostičky nakrájené klobásy. Jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme a posypeme paprikou.

  3. Na brambory navršíme jemně pokrájené zelí, zalijeme bešamelovou omáčkou a ve vyhřáté troubě zvolna zapečeme.

  4. Bešamelová omáčka: Z rozehřátého másla a z mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a povaříme. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Myslivecké brambory

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jak mohl někdo k tomuto receptu přidat podobný recept "Francouzské brambory" to mi zůstává rozum stát:no:. Protože já tyhle brambory dělala a francouzské brambory u nich ani nestály!!! Tyhle jsou úplně jiné:-!

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tak tohle jsem ještě taky nejedla a určitě vyzkouším. Jednoduchý recept a myslím, že to bude dobrý.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Jani protože jsme bramboroví strávníci ihned ukládám do oblíbených a co nejdřívě vytvořím.:-KBodík jsem už poslala.No ten bešamel by měl být určitě s mlékem, ale to by se asi moc nehodilo, s tím vývarem to bude pravděpodobně lepší.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Magdalenko, bešamel je máslová jíška rozředěná mlékem a povařená. V tom se nemýlíš, zmýlili se autoři toho výborného receptu. Mělo by to být jen "jíšku rozředit vývarem a povařit".
    Ale co, jeden omyl v jinak vynikající kuchařce. Rád sem chodím a kvůli jednomu slovíčku nepřestanu.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Žijem v presvedčení, že bešamel je tzv. biela omáčka, zásmažka - jíška, zaliata mliekom, povarená.
    K receptu - robím obdobu, ale bez kapusty, zelí a s bešamelom - s mliekom a smotanou. Jedno z obľúbených zemiakových jedál.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    debil (neregistrovaný/á) - je zajímavé sledovat, jak někteří neregistrovaní si uvedou přezdívky přesně vystihující jejich vlastní charakter a ego ......:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    vdaka nahodnemu receptu, som objavila tieto zemiaky....toto musim byt uzasne jedlo .. davam na vyskusanie...ja s besamelom v kuchyni vobec nepracujem, jedine ked si robim citronovy preliv na sparglu, ale ako som objavila moju oblubenu hotovu omacku:-8 v krabicke....Pohlreich by zo mna radost nemal...touto cestou dakujem merylas, za to, ze ma na ten program upozornila a diely si s muzom pustame vecer pred spanim...;-) tak som uz prestala robit aj ten jediny recept, kde som ten besamel robila....
    btw jana r...krasna fotka

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Dzungila, jestli to vyzkoušíš, dej vědět, jak chutnalo. Pro nás doma to mělo veliký úspěch:-p

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Jani, tak super, že jsi si všimla ty.:yes: Díky tobě jsem si všimla i já...;-) Brzy udělám a udělený bodík je pro tebe za lákavé fotky!:-)) Už mám uloženo.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Divím se, že si tady toho receptu ješně nikdo nevšimnul. Je to vynikající:-p Pořád jsem si říkala, na co ten bešamel:-O. No, ten si vzal všechny chutě do sebe, hlavně klobásovou a byla z toho vynikající šťáva. Použila jsem pikantnější klobásku,1 kus, žampiony sterilizované a zelí asi čtvrtku, bohatě stačilo. Musím jen konstatovat, že takhle nezhubnu asi:-( a poslušně poslat bodíček;-)+:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo