

Myslivecké brambory
Suroviny
- 8 uvařených brambor
- 2 hrnky nadrobno pokrájených hub
- 2 nožičky uzené klobásy
- sůl
- pepř
- sušená paprika
- 1/2 hlávky bílého zelí
- tuk na vymazání zapékací misky
Postup přípravy receptu
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
Do zapékací misky vymazané tukem klademe střídavě vrstvu brambor, hub a na kostičky nakrájené klobásy. Jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme a posypeme paprikou.
Na brambory navršíme jemně pokrájené zelí, zalijeme bešamelovou omáčkou a ve vyhřáté troubě zvolna zapečeme.
Bešamelová omáčka: Z rozehřátého másla a z mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a povaříme. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Myslivecké brambory
-
-
Marcela Fischerova: Už tomu tak bude.
-
Bešamel se odjakživa zalivá mlékem ????
-
Jak mohl někdo k tomuto receptu přidat podobný recept "Francouzské brambory" to mi zůstává rozum stát
. Protože já tyhle brambory dělala a francouzské brambory u nich ani nestály!!! Tyhle jsou úplně jiné
-
Tak tohle jsem ještě taky nejedla a určitě vyzkouším. Jednoduchý recept a myslím, že to bude dobrý.
-
Jani protože jsme bramboroví strávníci ihned ukládám do oblíbených a co nejdřívě vytvořím.
Bodík jsem už poslala.No ten bešamel by měl být určitě s mlékem, ale to by se asi moc nehodilo, s tím vývarem to bude pravděpodobně lepší.
-
Magdalenko, bešamel je máslová jíška rozředěná mlékem a povařená. V tom se nemýlíš, zmýlili se autoři toho výborného receptu. Mělo by to být jen "jíšku rozředit vývarem a povařit".
Ale co, jeden omyl v jinak vynikající kuchařce. Rád sem chodím a kvůli jednomu slovíčku nepřestanu. -
Žijem v presvedčení, že bešamel je tzv. biela omáčka, zásmažka - jíška, zaliata mliekom, povarená.
K receptu - robím obdobu, ale bez kapusty, zelí a s bešamelom - s mliekom a smotanou. Jedno z obľúbených zemiakových jedál. -
debil (neregistrovaný/á) - je zajímavé sledovat, jak někteří neregistrovaní si uvedou přezdívky přesně vystihující jejich vlastní charakter a ego ......
-
vdaka nahodnemu receptu, som objavila tieto zemiaky....toto musim byt uzasne jedlo .. davam na vyskusanie...ja s besamelom v kuchyni vobec nepracujem, jedine ked si robim citronovy preliv na sparglu, ale ako som objavila moju oblubenu hotovu omacku
v krabicke....Pohlreich by zo mna radost nemal...touto cestou dakujem merylas, za to, ze ma na ten program upozornila a diely si s muzom pustame vecer pred spanim...
tak som uz prestala robit aj ten jediny recept, kde som ten besamel robila....
btw jana r...krasna fotka -
Dzungila, jestli to vyzkoušíš, dej vědět, jak chutnalo. Pro nás doma to mělo veliký úspěch
-
Jani, tak super, že jsi si všimla ty.
Díky tobě jsem si všimla i já...
Brzy udělám a udělený bodík je pro tebe za lákavé fotky!
Už mám uloženo.
-
Divím se, že si tady toho receptu ješně nikdo nevšimnul. Je to vynikající
Pořád jsem si říkala, na co ten bešamel
. No, ten si vzal všechny chutě do sebe, hlavně klobásovou a byla z toho vynikající šťáva. Použila jsem pikantnější klobásku,1 kus, žampiony sterilizované a zelí asi čtvrtku, bohatě stačilo. Musím jen konstatovat, že takhle nezhubnu asi
a poslušně poslat bodíček
+