Výborná domácí paštika

Suroviny

400 g játra (králičí)
200 g vepřových jater
2 menší cibule
2 stroužky česneku
smetana ke šlehání 33%
máslo
olivový olej
rybízová marmeláda
koření - jalovec
nové koření
bobkový list
tymián
oregano
majoránka
provensálské koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a prolisovaný česnek, poté směs jater pokrájených na kousky a koření. Tuto směs dusíme cca 30 min, dokud játra nezměknou. Solíme až na konec, aby játra neztvrdla.

  2. Poté vyndáme z pánve kuličky jalovce, nového koření a bobkové listy a k játrům přilijeme půlku smetany ke šlehání a trochu másla, aby paštika pěkně ztuhla.

  3. Směs z pánve přendáme do misky, ve které směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Formu na paštiku vyložte potravinovou fólií, na dno dejte rybízovou marmeládu (aby marmeláda ztuhla, je dobré ji smíchat s želatinou). Na marmeládu přendáme rozmixovanou směs z jater, povrch uhladíme a zakryjeme potravinářskou fólií.

  4. Paštiku necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Před servírováním vyklepneme paštiku z formy a podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Chutná 100 % víc než kupovaná, všem přeji dobrou chuť!

Komentáře k receptu Výborná domácí paštika

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    cecilka: psielam ti sz, nepatrí to k tomu receptu, ok ? :-D;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Tejaja, si skvelá:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-D.
    Rovnako ako tvoje recepty, ale teraz prosím daj mi taký, aby som sa konečne zbavia koložvárskej kapusty. Už nik z mojej dvojčlennej domácnosti ju nemôže ani vidieť.:-((

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    cecilka: :-DTak ja som si to musela pozrieť na mape, kde to je. ;-)

    Odpovědět

  • Ivvettaa Ivvettaa(autorka receptu)

    cecilka: určitě se dá nahradit kuřecími :) a v pořádku, neurazila jste mě :)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Ivvetta, vôbec som ťa nechcela uraziť:-O, a tvoj recept určite vyskúšam, ale zajačie pečene nahradím kuracími. Dá sa to? Vieš, my zajace nechováme, kupujeme ich od susedov a aj oni, zrejme si uvedomili, čo je to trhový mechanizmus, zvýšili cenu z piatich na osem € :-)):-)):-)), ale nie za kg, ale za kus=niektorý má kilo, ďalší o 10 dg. viac, takže občas kúpim samé kosti:-((, ale žiadna tragédia, my aspoň nestučnieme a pes má hody:-)):-)):-)):-)).

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Ahojte, bývam iba pár km od slovensko-maďarských hraníc, v dedinke Demandice a emigrovala som sem asi pred desiatimi rokmi, keď mi, hoci rodenej Bratislavčanke, začalo toto mesto=BA, totálne liezť na nervy:-//
    Mám svoj vlastný domček, viem, za čo platím=žiadne vodárenské, vykurovacie a iné zdieračské firmy mi "nekecajú" do poplatkov, no prosto pohoda, mám konečne čas učiť sa variť atď.
    Inak, zas nebývam až na takom príšernom konci sveta:-D. V Leviciach máme Tesco, Billu, Kaufland a iné,a dokonca aj"nákupné mestečko", čosi podobné ako Tandorf pri Viedni.
    Želám veselé vykročenie do nového týždňa:-)):-)):-)), veselé predvianočné upratovanie;-(;-(;-(;-(;-(, veselé pečenie:-p:-p:-p a vôbec....:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Ivvettaa Ivvettaa(autorka receptu)

    cecilka:mělo tam být: k játrům přilijeme smetanu...aby PAŠTIKA pěkně ztuhla, ostatním to snad došlo :-):-))

    Odpovědět

  • Ivvettaa Ivvettaa(autorka receptu)

    cecilka:my králíky chováme, takže pro nás není problém "nasbírat" nějaký 400 g jater ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    cecilka: Neviem, kde bývaš, u nás dostať niekedy králičie pečienky v Metre, ale neviem, či ti nie je tiež od ruky. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    No, vzhľadom k tomu, že cecilka píše slovensky, nemusí mať Alberta poruke ( neviem, kde býva, či na Slovensku, v Čechách alebo inde ).;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Spagetka, Albert k nám ešte "neprišiel" :-((a v Lídli som ich skutočne ešte nikdy nevidela.;-( Inak, domáce paštéty robievam, aspoň vieme, čo jeme a králičiu pečeň nahradím kuracou. A tento recept s ríbezľovou marmeládou sa mi zdá zaujímavý.
    Želám krásny zvyšok víkendu a "neuvar" sa do bezvedomia :-)):-)):-)), tvoje recepty sú skvelé :-p, už som nejeden vyskúšala, hoci som ich ich nekomentovala.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cecilka: nemáš pravdu, běžně králičí játra kupuji v Albertu cca po 200 g, pak je mají i v Lídlu a u řezníka dostanu na objednání, kolik chci.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Môže to byť celkom dobrá paštéta až na to, že králičiu pečeň (játra) som ešte v žiadnom obchode nevidela a "nazbierať" 400 gramov, to musí byť riadna fuška. 1 králik má totiž pečeň "ťažkú" asi ako kurča=cca 5 g.:-(
    A mám v recepte trochu nejasno. "Poté vyndáme z pánve....... a k játrům ... aby marmeláda pěkně ztuhla."????? Tá zmes pečení (játer) sa vďaka koreninám zmení na marmeládu?:-?:-!:-//

    Odpovědět

  • Radim Buffalo Radim Buffalo(neregistrovaný)

    myslím, že je zcela 1,zda tu játru osolím hned nebo potom,když se nakonec stejně rozmixuje...já osobně játru solím hned neb nemám rád když je měkká jak namočená houska...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ještě nikdy jsem paštiku nedělala, ale dala bych si říct:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí paštika z králičích jater domácí králičí paštika recepty recept na domácí výbornou paštiku domácí paštika z králíka recepty recept na výbornou paštiku domaci kraliči paštika paštika z kraličich jater domácí paštika domácí paštika recepty králičí paštika recept paštika z králičích jater recept králíci paštika domaci pastiky pastika recept domácí paštika z králíka domácé paštika domaci pastika albert kraličí domaci pastika tejaja domácí paštika recept domácí paštika recept