

Vepřová panenka v ořechové krustě
Suroviny 4 porce
- 600 g vepřové panenky
- tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 50 g parmazánu
- 150 g slaniny (dlouhé prorostlé plátky)
- 150 g mletých ořechů ( mandlí )
- 2 lžíce strouhanky
- svazek petrželky
- jarní cibulka
Postup přípravy receptu
Panenku osolíme, opepříme a lehce posypeme tymiánem. Ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.
Ořechy nahrubo rozmixujeme, přidáme jemně nastrouhaný parmazán, strouhanku, nakrájenou cibulku a nasekanou petrželku.
Plátky slaniny rozložíme tak, aby se okraje plátků vzájemně překrývaly. Na kraj položíme panenku, střed posypeme ořechovou směsí. Roládu zatočíme a svážeme provázkem.
Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme pod poklicí asi 30 minut.
Hotovou panenku nakrájíme, polijeme vypečenou šťávou. Podáváme s pečenými bramborami, obloženými vařenou brokolicí, rajčaty a kapií.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:Vaříme
Recept vyžaduje tučnou slaninu. Já po svátcích s dlouhými plátky, sehnala pouze Královskou a ta je málo tučná, proto se mi rolády špatně krájely.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová panenka v ořechové krustě
-
Frank: Do vypeku jsem přidala trochu červené papriky, máslo a nechala povařit
-
Jedna radost... Jen mala otazka: Com jste dosahla tak peknou barvu stavy? Dekuji.
-
Moc pěkný recept
+
-
Paráda
-
Paleta barev a jistě i chutí :)
-
To je nádheré jídlo a pastva i pro oči
-
Luxusní papání.
-