Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 949 kJ /
3 812 kcal
Bílkoviny251,62 g
Tuky298,94 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 3,35 g
Sůl8,10 g
Sacharidy25,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček („ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku. Krok 2: Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným odjadřincovaným jablkem a uzeným bokem. Krok 3: Pak kachnu na povrchu potřu mlékem osolím, okmínuji a vložím do pekáče prsy dospod. Podliji 1dcl vody, přikryji a v troubě peču 4 hod. na cca 90°C. Krok 4: Poté kachnu odkryji a dopeču na 180°C do křupavé kůrčičky. Krok 5: Přelévám výpekem případně vlažnou vodou a obracím. Krok 6: Pečenou kachnu naporcuji a podávám s bramborovým nebo bavorským knedlíkem a s karamelizovaným červeným zelím polévaným výpekem.

Zveřejněno 25. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J2Qv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J2Qv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vánoční pečená kachna, roláda z kachny, hajný ze šlajfu, co ze zbytků z kachny, vanocni kachna s karamelizovanym cervenym zelím, www roláda z kachny, pečená kachna s červeným karamelizovaným zelím, domácí uzené za války, recepty na vánoční kachnu+video

Suroviny:
kachna, cibule červená, jablko, bok uzený, mléko plnotučné, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu