Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 5 hod 6 porcí Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

2,5 kg kachna
1 menší červená cibule
1 menší jablko
15 dkg domácí uzený bok
1 dcl plnotučné mléko
kmín
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček („ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku.

  2. Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným odjadřincovaným jablkem a uzeným bokem.

  3. Pak kachnu na povrchu potřu mlékem osolím, okmínuji a vložím do pekáče prsy dospod. Podliji 1dcl vody, přikryji a v troubě peču 4 hod. na cca 90°C.

  4. Poté kachnu odkryji a dopeču na 180°C do křupavé kůrčičky.

  5. Přelévám výpekem případně vlažnou vodou a obracím.

  6. Pečenou kachnu naporcuji a podávám s bramborovým nebo bavorským knedlíkem a s karamelizovaným červeným zelím polévaným výpekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 219 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“

  • Válek Mira Válek Mira(neregistrovaná)

    TO NEMŮŽE MÍT CHYBU !!!!!:-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vánoční pečená kachna roláda z kachny hajný ze šlajfu co ze zbytků z kachny vanocni kachna s karamelizovanym cervenym zelím www roláda z kachny pečená kachna s červeným karamelizovaným zelím domácí uzené za války recepty na vánoční kachnu+video