

Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“
Suroviny 6 porcí
- 2,5 kg kachna
- 1 menší červená cibule
- 1 menší jablko
- 15 dkg domácí uzený bok
- 1 dcl plnotučné mléko
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček („ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku.
Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným odjadřincovaným jablkem a uzeným bokem.
Pak kachnu na povrchu potřu mlékem osolím, okmínuji a vložím do pekáče prsy dospod. Podliji 1dcl vody, přikryji a v troubě peču 4 hod. na cca 90°C.
Poté kachnu odkryji a dopeču na 180°C do křupavé kůrčičky.
Přelévám výpekem případně vlažnou vodou a obracím.
Pečenou kachnu naporcuji a podávám s bramborovým nebo bavorským knedlíkem a s karamelizovaným červeným zelím polévaným výpekem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“
-
TO NEMŮŽE MÍT CHYBU !!!!!