Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“

Bramborový salát se skvěle hodí k řízkům nebo jako součást obložených talířů. Připravíme ho z červených brambor, vařené zeleniny, vajec a šunkového salámu. Vše spojíme hořčicí a majonézou.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 668 kJ /
1 355 kcal
Bílkoviny51,97 g
Tuky75,21 g
Vláknina25,25 g
Cholesterol 697 mg
Sodík 2,76 g
Sůl6,44 g
Sacharidy106,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Krok 2: Očištěnou kořenovou zeleninu uvaříme do poloměkka (musí při skusu křupnout). Krok 3: Do mísy nakrájíme uvařené brambory na větší kousky (cca 1 cm). Krok 4: Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, blanšírujeme a poté vsypeme do mísy. Krok 5: Pak přidáme vařenou zeleninu a kyselou okurku nakrájenou na menší kostičky ( do ½ cm). Poté přidáme nadrobno nakrájenou kapii. Krok 6: Nakrájím salám a vejce na hranolky ( ½ cm x 2 x 2 mm). Přidáme je do mísy spolu s hráškem. Přidáme hořčici a majonézu. Dochutíme octem, solí a pepřem. Vše v míse řádně, ale opatrně promícháme. Krok 7: Salát přendáme do servírovací mísy a ozdobíme petrželkou. Necháme v chladu minimálně 2 hodiny uležet. Krok 8: Podáváme klasicky se smaženým řízkem nebo jej používáme jako vložku do ruského vejce či na obložené talíře.

TIP: Jakých chyb se vyvarovat při přípravě bramborového salátu

Zveřejněno 24. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xB1E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xB1E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

A víte že brambory se lépe loupou když jsou teplé!!!!;-);-)

alena.kyp: Přeřazeno, dík:yes::yes:

Proč máš bramborový salát v kategorii "RYBY":-O snad by byl snáze najitý mezi přílohami;-)

devalera: Alespoň z toho po promíchání nebude bramborová pomazánka :-D

Kdybych to měl nakrájené na takové megakusy, tak by se toho nikdo nedotkl.

Tématické fráze:
bramborový salát, bramborový salát recept, kdy se loupou brambory na bramborovy salat, recepty na bramborový salát, bramborové saláty, bramborový salát s červení zeli, kdy se loupou brambory do bramboroveho salatu, slovenske zelí nakladane salat

Suroviny:
brambory, cibule červená, mrkev, petržel, celer, kapie červená, salám šunkový, okurky sterilované, vejce, hrášek sterilovaný, majonéza, hořčice, ocet, sůl, pepř mletý, petržel

Přidat fotografie receptu