

Kynuté bramborové knedlíky
Suroviny
- 1 kg vařených brambor
- 300 ml mléka
- 1 kostka droždí
- 40 dkg hrubé mouky
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 1 vejce
- 10 dkg dětské krupičky
Postup přípravy receptu
Do vlažného mléka přidáme droždí a 1 lžičku cukru.
Nastrouháme brambory, přidáme sůl, mouku, krupičku, vejce a vzešlý kvásek.
Pořádně promícháme a necháme kynout asi 1 hodinu.
Vaříme v páře 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Jak vařím v páře jsem uvedla v části "tipy a triky"
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynuté bramborové knedlíky
-
Kykydee: podle mé zkušenosti těsto, ve kterém jsou brambory, rychle řídne. Má-li takové těsto hodinu kynout, musí být před kynutím opravdu hodně tuhé. Recept neznám, ale řekla bych, že na tohle množství brambor je moc mléka nebo málo mouky
Bez brambor je to normální kynuté těsto na knedlíky.
Ale třeba se vyjádří autorka nebo tejaja, která podle fotky knedlíky dělala -
Tak nevím, stalo se něco mimo zemskou přitažlivost. Po vykynutí mi vznikla řídká hmota, kterou jsem musela hojně dosypat moukou, abych vůbec vytvořila knedle. Nevím, mohlo to být bramborama ( nicméně nevařím je úplně doměkka , nebo zkrátka levýma rukama, ale dle předpisu se knedlíky nedařily. Až když jsem dosypala mouku se povedlo utvořit tvar a ten následně uvařit v páře. Vařila jsem ale skoro 40 minut.... Knedle chuťově dobré, a hlavně savé, čili ke kachýnce jako dělané.
Prosím napište zda je chyba v mých rukou nebo je předpis opravdu v pořádku? -