Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 40 min 8 porcí Bramborová jídla 4 názory

Suroviny

1 kg středně velký vařený brambor
2 vejce
150 hladká mouka
100 g bramborový škrob
2 dcl mléko
1 dcl kvalitní rostlinný olej
3 ks kyselejší jablko
2 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám najemno.

  2. Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku, škrob mléko, olej, sůl, pepř, majoránku, hrubě nastrouhaná jablka, důkladně promíchám a vypracuji řidší těsto.

  3. Toto naliji na vymaštěný pekáč, nebo na pečící plech pokrytý pečícím papírem.

  4. Rozprostřu jej po celé ploše a vsunu do trouby rozpálené na 180°C a peču 20 minut (dle vaší trouby je třeba kontrolovat).

  5. Když má bramborák pěkně hnědou kůru vyndám jej z trouby, nakrájím na díly a podávám teplé k vařícímu čaji. Studený chutná též dobře.

Poznámka

Kombinace česnek, sůl, pepř, majoránka a kyselé jablko je možná na první pohled divná, ale vyzkoušejte a myslím, že nebudete litovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“

  • Paul Sulc NY Paul Sulc NY(neregistrovaný)

    Tradicne v ceske kuchyni: z varenych brambor, tomu se rika bramborova placka. Ze syrovych brambor, ci alespon 50:50, je bramborak. Nezavadejte nejake nove nazvy.

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Asi to bude stát za to vyzkoušet :yes:

    Odpovědět

  • ivaninka ivaninka(neregistrovaná)

    Vyzkouším, vypadá to zajímavě a hlavně bez hodinového stání i pánve.:-D:-D A také fajn, že z toho nekape mastnota :yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Zajímavá kombinace:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hajný ze šlajfu-recepty recepty paní hajné ze „šlajfu pernik pani hajne bramborova buchta ze syrovych brambor recepty dle hajneho ze slajfu bramborak 8ks brambor