

Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“
Suroviny 8 porcí
- 1 kg středně velký vařený brambor
- 2 vejce
- 150 hladká mouka
- 100 g bramborový škrob
- 2 dcl mléko
- 1 dcl kvalitní rostlinný olej
- 3 ks kyselejší jablko
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky majoránky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám najemno.
Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku, škrob mléko, olej, sůl, pepř, majoránku, hrubě nastrouhaná jablka, důkladně promíchám a vypracuji řidší těsto.
Toto naliji na vymaštěný pekáč, nebo na pečící plech pokrytý pečícím papírem.
Rozprostřu jej po celé ploše a vsunu do trouby rozpálené na 180°C a peču 20 minut (dle vaší trouby je třeba kontrolovat).
Když má bramborák pěkně hnědou kůru vyndám jej z trouby, nakrájím na díly a podávám teplé k vařícímu čaji. Studený chutná též dobře.
Poznámka od kuchařky
Kombinace česnek, sůl, pepř, majoránka a kyselé jablko je možná na první pohled divná, ale vyzkoušejte a myslím, že nebudete litovat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“
-
Tradicne v ceske kuchyni: z varenych brambor, tomu se rika bramborova placka. Ze syrovych brambor, ci alespon 50:50, je bramborak. Nezavadejte nejake nove nazvy.
-
Asi to bude stát za to vyzkoušet
-
Vyzkouším, vypadá to zajímavě a hlavně bez hodinového stání i pánve.
A také fajn, že z toho nekape mastnota
-
Zajímavá kombinace