Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 211 kJ / 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,26 g |
Tuky | 25,97 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 9,15 g |
Sacharidy | 40,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené rajče, papriku, nasekanou bazalku, podravku, pepř a osolíme pokud je třeba (podravka i vývar jsou slané dost).
Krok 2: Po změknutí jater a zeleniny dáme česnek, mateřídoušku (majoránku) a nakonec kysanou smetanu kterou promícháme a povaříme.
Zveřejněno 19. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwRn
Moje poznámka
Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwRn
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 28 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 39 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
drůbeží játra recepty,
játra recepty,
drůbeží játra,
játra,
bazalka recepty,
mateřídouška recepty,
dušená drůbeží játra,
drubezi pokrmy,
kuřecí játra na bazalce,
recepty kureci jatra,
kuřecí játra na smetaně,
kuracie jatra,
kuřecí játra s bazalkou,
recepty mateřídouška,
drubezi jatra s bazalkou,
drůběží játra recept,
recept bazalka,
játra drůbeží,
mateřídouška recept,
drůbeží játra dušená
Suroviny:
játra drůbeží,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
bazalka čerstvá,
česnek,
mateřídouška,
smetana kysaná,
vývar drůbeží,
podravka,
olej olivový,
petrželka,
pepř,
sůl
Komentáře (7)
Ale ty to máš určitě zrovna tak jak vidím a kdyby jsi řekla :já vařím doma a pak v podniku do večera a ještě si to užívám, to by taky málo kdo pochopil a ťukali by si do čela