Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 520 kJ / 1 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,21 g |
| Tuky | 85,81 g |
| Vláknina | 17,65 g |
| Cholesterol | 560 mg |
| Sodík | 619 mg |
| Sůl | 1,43 g |
| Sacharidy | 94,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzVn
Moje poznámka
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzVn
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 19 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 21 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 3 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 4 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 5 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 5 hodinami
Tématické fráze:
kureci vyvar s noky,
vyvar s noky,
vývar z kuřecích krků,
polevka s krupicovymi noky,
kuřecí polévka s noky,
noky do kuřecí polévky,
kureci vyvar s nocky,
krupickove noky,
krupicové noky do polévky,
noky z dětské krupicky,
kuřecí vývar se zeleninou,
kuřecí vývar s nokama,
vyvar s nokama,
noky do vývaru,
kureci vyvar skrupicovymi noky,
kuřecí vývar s nokyo,
zeleninová polévka s noky,
kureci vyvar s mrkvi a noky,
recept na nočky do vyvaru,
kuřecí noky
Suroviny:
krk kuřecí,
cibule,
česnek,
mrkev,
celer,
petržel,
rajče,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
kmín celý,
máslo,
sůl,
ořech muškátový,
vejce,
krupice pšeničná,
pažitka
Komentáře (10)
Vzhledem k tomu ze vařím kuřecí vývar dělám velmi často, tak bych bral vývar z krků za velice slabý a fádní. Určitě bych tam dal minimálně jeden slepicí, nebo kuřecí skelet. Ten tomu teprve dodá úplnou hodnotu kuřecího vývaru, zejména tu krásnou nažloutnou barvu, která je charakteristická pro tento druh vývaru a takzvané ,,oči,, tedy vyvařené sádlo.
Pažitka je zajímavá, ale nenahradí čerstvou zelenou petrželovou nebo libečkovou nať. Tu mívám čerstvou celoročně po ruce.
Uvařené maso nakrájené na drobno dám zvlášť do misky a každý si dá podle svého, což ještě tu polévku chuťově a obsahově obohatí.
Noky dělám podobně, jen tam přidávám podle chuti přiměřeně ,,PODRAVKY NEBO KUCHÁRKA ,, , dostanou tak jinou, vznešenější chuť , než jen ,,krupicovou,, . Navíc mají i zajímavější na oko působivější dojem.
TEN MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK , není u nás v oblibě- ale to je asi krajová záležitost.
NOKY, to máslo dodá sice polévce nějakou jemnost a vajíčko vše spojí. To je dle mého gusta.
Dělat noky pomocí dvou lžiček je super, jsou přibližně stejné, nejsou upatlané ruky a je to i projev kuchařského umění.
,,TOŠ TAK,,
Bylinky používám podle sezony,teď jsem použila libeček s petrželkou
klukodvody:Pokud se maso z krků nesní hned při obíračce,tak ho nakrájím do polévky,nebo udělám huspeninu
jarda Kadic:Jaroušku,já noky většinou dělávám přes haluškovač,ale tentokrát jsem je dělala pomocí lžiček podle rcp a ony"potfory"dost nabyly
Ale to naše kuchařinky určitě znají