Vývar s krupicovými noky s medvědím česnekem

Suroviny 3 porce

1 - 1,2 l vývaru (drůbeží, hovězí)
Na noky:
90 ml mléka
10 g másla
60 g hrubé krupice
špetka soli - dle potřeby
1 vejce
medvědí česnek - dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Mléko osolíme, přidáme máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme krupici a dále chvíli povaříme do doby, kdy se těsto přestane lepit. Odstavíme a necháme trochu prochladnout.

  2. Do krupice vmícháme vejce a přidáme i jemně nakrájené listy medvědího česneku. Připravenou směs necháme chvíli odpočinout.

  3. Do vařící osolené vody vhazujeme noky, které vytvoříme za pomocí dvou malých lžiček. Vaříme krátce, když vyplavou, tak je už vyjmeme.

  4. Noky vložíme do vývaru a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Připravovala jsem v rendlíku s nepřilnavým povrchem.

Komentáře k receptu Vývar s krupicovými noky s medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.