Vývar s krupicovými noky s medvědím česnekem

Merylas Kuchařka: Merylas

3 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

1 - 1,2 l vývaru (drůbeží, hovězí)
Na noky:
90 ml mléka
10 g másla
60 g hrubé krupice
špetka soli - dle potřeby
1 vejce
medvědí česnek - dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko osolíme, přidáme máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme krupici a dále chvíli povaříme do doby, kdy se těsto přestane lepit. Odstavíme a necháme trochu prochladnout.

  2. Do krupice vmícháme vejce a přidáme i jemně nakrájené listy medvědího česneku. Připravenou směs necháme chvíli odpočinout.

  3. Do vařící osolené vody vhazujeme noky, které vytvoříme za pomocí dvou malých lžiček. Vaříme krátce, když vyplavou, tak je už vyjmeme.

  4. Noky vložíme do vývaru a podáváme.

Poznámka

Připravovala jsem v rendlíku s nepřilnavým povrchem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 978 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vývar s krupicovými noky s medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo