Wasabi zmrzlina

Chefparade.cz Kuchařka: Chefparade.cz

Ostatní 1 názor

Suroviny

300 ml smetany
2 žloutky
40 g cukru
wasabi mleté sušené
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V menším kastrolu zahřejte smetanu, dokud nedosáhne bodu varu, poté stáhněte na minimum.

  2. Žloutky s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem, zašlehejte do kastrůlku se smetanou a zahřívejte na středním stupni a stále míchejte. Po několika minutách odstavte.

  3. Wasabi prášek dejte v malém množství do odměrky a zalijte vodou, aby vznikla tekutá konzistence.

  4. Po troškách přidávejte do smetanového základu a ochutnávejte, dokud vám nebude zmrzlina připadat ochucená tak akorát.

  5. Hotovou wasabi zmrzlinu nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Po dvaceti minutách promíchejte a opakujte to ještě dvakrát. Poté nechte ztuhnout a před podáváním vyndejte na 5-7 minut, aby zmrzlina trochu povolila a šla jednoduše servírovat.

Poznámka

Další recepty a tip, kde koupit wasabi v prášku najdete zde: http://milujusushi.cz/wasabi-zmrzlina

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Wasabi zmrzlina

  • srettka srettka

    Wasabi zmrzka..hmm, tak to si chuťově neumím představit :-)) ale barvičku má znamenitou. Jeden by si ji spletl s pistáciovou. Ovšem jen okem, chuťové pohárky by ho rychle přesvědčily, že tohle opravdu pistacie nebude:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: pistáciová s vasabi wasabi prášek recepty zmrzlina wassabi zmrzllina wasabi

Zapomněl/a jsem heslo