Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 115 kJ / 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,86 g |
Tuky | 29,55 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 797 mg |
Sodík | 399 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 20,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek s paprikou osmahněte do změknutí na másle - asi 5 minut a osolte.
Krok 2: Menší zapékací misku vymažte máslem. Vejce rozšlehejte, zašlehejte lučinu, pepř a sůl.
Krok 3: Vmíchejte zchladlou zeleninu a pokrájenou šunku, nalijte do zapékací misky a pečte dozlatova a do ztuhnutí vajec, trvá to asi 30 minut.
Zveřejněno 29. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehká frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPyz
Moje poznámka
Lehká frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPyz
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 44 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 4 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 5 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 8 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 9 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 10 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová fritáta,
fritata,
frittáta,
fritata recept,
brokolicová fritata,
recept fritata,
apetitt,
frittáta recept,
frittata z pomazánka z lučiny,
jak se děla frittata,
frittáta recepty,
dietní frittata,
fritáta s houbami recept,
cuketová fritata,
selská bramborová frittáta,
frittáta s lučinou,
tuňákova frittáta,
lehke jidlo,
omeleta fritáta recept,
dietni fritata
Suroviny:
pórek,
paprika čerstvá červená,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
jogurt,
šunka
Komentáře (9)
Můj komentář byl jak se sluší jen doplnění receptu a ne celý nový recept.
No a vidíš, děláte doma selskou omeletu a netušíte, že je to francouzská kuchyně
To není nic špatného, chci říct, že se tam může dát vlastně téměř cokoli, jediná podmínka je, že tam patří našlehaná vejce. My fritatu moc rádi.
Jen ještě podotknu, že je dobré dát ji nakonec, když vejce ztuhnou vespod dát ji pod gril. Tak to aspoň dělá Jacques Pépin.
Bod je snad samozřejmý.