Meruňkové Himaláje (v remosce)
Lahodné moučníky nemusíte péct jen v troubě, ale bezvadná je také příprava v remosce. Vyzkoušejte například buchtu Himaláje, která je díky tvarohové náplni a ovoci dokonale vláčná. Použít můžete meruňkový kompot, ale také čerstvou úrodu.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 953 kJ / 3 096 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,44 g |
Tuky | 95,43 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 465 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 476,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mám osobně vyzkoušeno, že tyhle moučníky se v teflonové formě remosky nepropečou. Proto doporučuji péct ve formě hliníkové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2021 15:34
výborný koláč
9. 2. 2018 20:48
17. 11. 2016 20:02
Šarka: určitě dej dvojnásobné množství surovin, buchta bude na celý plech, a peč při 160°C/45-50 min - těsto krásně vyběhne a zároveň se propeče.
17. 11. 2016 18:15
nemám remosku jak ji mohu upéct v elektrické troubě?
14. 6. 2016 13:57
ladus31, zdenka: pekla jsme ji i v troubě, když jsem potřebovala celý plech (a zdvojnásobila dávky surovin) - vložit do studené trouby, zapnout na 170°C a upéct. Ne zcela do tuha, tvarohová náplň tím, jak bude stydnout, zpevní.
Chce to trochu vychytat, ale je to buchta opravdu fantastická a stojí za to
Chce to trochu vychytat, ale je to buchta opravdu fantastická a stojí za to
14. 6. 2016 13:49
ladus31:dejte,prosím,vědět jak to dopadlo,nemám taky remosku
14. 6. 2016 12:41
remosku nemám,ale vyzkouším v elektrické troubě a přiklopím alobalem,snad nic nezkazímje to moc lákavé
19. 7. 2015 08:39
casino: díky, teplotu si upravím.
Himaláje máme moc rádi a než jsem zjistila, že jim velice prospívá pečení na studený start, upekla jsem dva nepovedence. Byla to jedna z mnoha buchet, kterou jsem poctivě vyzkoušela, když jsem sbírala recepty pro remoskovou kuchařku - jestli se vůbec v remosce upéct dáA moc lituji toho, že jsem tehdy nevěděla, že v teflonové formě to upéct nejde, i kdyby se člověk rozkrájel.
Je trochu třaslavá i pečená v troubě - stačí počkat, než si sedne a zpevní. Jak už jsem několikrát zmínila - máme ji moc rádi a peču ji docela často.
Himaláje máme moc rádi a než jsem zjistila, že jim velice prospívá pečení na studený start, upekla jsem dva nepovedence. Byla to jedna z mnoha buchet, kterou jsem poctivě vyzkoušela, když jsem sbírala recepty pro remoskovou kuchařku - jestli se vůbec v remosce upéct dáA moc lituji toho, že jsem tehdy nevěděla, že v teflonové formě to upéct nejde, i kdyby se člověk rozkrájel.
Je trochu třaslavá i pečená v troubě - stačí počkat, než si sedne a zpevní. Jak už jsem několikrát zmínila - máme ji moc rádi a peču ji docela často.
18. 7. 2015 23:25
cathleen:
...připravena dvojnásobná dávka, upečeno nadvakrát:
1. ve "studené" Remosce - 40´
2. v rozpálené R. - 35´
V obou případech necháno ještě dalších 5´ dojít pod tělesem, protože buchýnka byla, ač shora tmavá, tak třepotavá jako pudink a jen tak tak akorát upečená, jak se ukázalo po rozkrojení
Myslím, že v R. se asi nepodaří upéci tak pěkně, jako to máte vy z trouby. Teplota v R. 180°C není sice až tak vysoká, ale možná by to chtělo o chlup méně těsta v misce...
R. předehřívám, resp používám rozpálené těleso k pečení plněných dílkových buchet; mám 3 misky a pod jedním tělesem to sekám jak Baťa cvičky
Recepty si běžně neukládám, ale tento si pro případ, že by mi zase nějaká zhrzená kuchta "zařídila" distanc, kopíruji do Wordu Sice jsem si suroviny přepočítal na nehrnky, ale buchýnce to neuškodilo...
No, aby ale tý chvály nebylo moc: samozřejmě jsem obě těsta osolil...
...připravena dvojnásobná dávka, upečeno nadvakrát:
1. ve "studené" Remosce - 40´
2. v rozpálené R. - 35´
V obou případech necháno ještě dalších 5´ dojít pod tělesem, protože buchýnka byla, ač shora tmavá, tak třepotavá jako pudink a jen tak tak akorát upečená, jak se ukázalo po rozkrojení
Myslím, že v R. se asi nepodaří upéci tak pěkně, jako to máte vy z trouby. Teplota v R. 180°C není sice až tak vysoká, ale možná by to chtělo o chlup méně těsta v misce...
R. předehřívám, resp používám rozpálené těleso k pečení plněných dílkových buchet; mám 3 misky a pod jedním tělesem to sekám jak Baťa cvičky
Recepty si běžně neukládám, ale tento si pro případ, že by mi zase nějaká zhrzená kuchta "zařídila" distanc, kopíruji do Wordu Sice jsem si suroviny přepočítal na nehrnky, ale buchýnce to neuškodilo...
No, aby ale tý chvály nebylo moc: samozřejmě jsem obě těsta osolil...
16. 7. 2015 06:02
casino: díky za fotku u nás meruňky teprve zrát začínají, ale zavařené jsem volila kvůli jejich výrazné chuti.
Těsta na spodní část používám opravdu větší, tím zbytkem pak povrch pocákám do mřížky - pečením se to slije. Zkuste dát malinko méně mléka, náplň bude hustší a nesedne úplně ke dnu.
Remosku předehříváte, než dáte péct? Já ne, přijde mi, že není třeba.
Pokud upečete z dvojnásobné dávky, můžete upéct na plechu v troubě, na 170°C max., tahle buchta se raději peče pomaleji.
A pokud i váš druhý pokus bude vyžadovat kratší pečení, upravím čas v receptu. Díky.
Těsta na spodní část používám opravdu větší, tím zbytkem pak povrch pocákám do mřížky - pečením se to slije. Zkuste dát malinko méně mléka, náplň bude hustší a nesedne úplně ke dnu.
Remosku předehříváte, než dáte péct? Já ne, přijde mi, že není třeba.
Pokud upečete z dvojnásobné dávky, můžete upéct na plechu v troubě, na 170°C max., tahle buchta se raději peče pomaleji.
A pokud i váš druhý pokus bude vyžadovat kratší pečení, upravím čas v receptu. Díky.
15. 7. 2015 22:20
Buchýnka byla jako peříčko ale než jsem se otočil, tak MAKRONKY focený objekt sluply skoro celý samy! Asi by to chtělo péci v Remosce GRAND
Dělají-li dva totéž, není to totéž...
Použil jsem marhule přímo ze stromu...
Přišlo mi blbé z kulaté formy vykrajovat kostky...
Jsem patrně kouzelník, ale spíše nemehlo, protože ač jsem vrstvil jak stojí psáno v postupu, tak ve finále se tvarohová náplň usalašila na dně!!!
A že jsem upekl přicmoudlíka (viz to fotto)? No, zadekloval jsem hliníkovou misku rozpáleným tělesem, nastavil minutky na 35 minut a šel ven betonovat...
Zítra peču nabeton znovu
Dělají-li dva totéž, není to totéž...
Použil jsem marhule přímo ze stromu...
Přišlo mi blbé z kulaté formy vykrajovat kostky...
Jsem patrně kouzelník, ale spíše nemehlo, protože ač jsem vrstvil jak stojí psáno v postupu, tak ve finále se tvarohová náplň usalašila na dně!!!
A že jsem upekl přicmoudlíka (viz to fotto)? No, zadekloval jsem hliníkovou misku rozpáleným tělesem, nastavil minutky na 35 minut a šel ven betonovat...
Zítra peču nabeton znovu
15. 7. 2015 15:05
14. 7. 2015 16:27
Hodně lákavá
14. 7. 2015 16:16
Hned bych si nabídla
14. 7. 2015 12:16
Ta je
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 5 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 16 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 26 minutami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 1 hodinou
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 1 hodinou
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 2 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 4 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 4 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 4 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: buchta z meruňkového kompotu remoska recepty pečeme s meruňkami jak péci v remosce meruňkova buchta v remosce recepty z remosky co upect v remosce penny meruňkový kompot třaslavá buchta merunkove hinalaje merunkova buchta z remosky koláč himalaje meruňkový koláč v remosce recepty do remosky moučník s broskvemi broskvová buchta buchta s jedním tvarohem a meruňkami buchta s tvarohem a meruňkami buchty pečené v remosce meruňkový koláč do remosky
Suroviny: prášek do pečiva, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, vejce, mléko, kompot meruňkový
Meruňkové Himaláje (v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R7rE
18 názorů