Umučená panenka

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 40-45 min 2-3 porce Vepřové maso 34 názorů

Suroviny

1 vepřová panenka
pepř
sůl
3-4 stroužky česneku
100 g Nivy
1 jarní cibulka
7 plátků anglické slaniny (nebo Váhalovy slaniny)
1 červená paprika
sušená bazalka
1 rajče
1 větší cibule
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme, abychom ji mohli naplnit. Mírně přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, navršíme nastrouhanou Nivu, na delší pásky nakrájenou zelenou část cibulky, tenké plátky slaniny, pásky červené kapie a mírně posypeme sušenou bazalkou.

  2. Maso srolujeme a buď je převážeme nití, nebo dobře sepneme jehlami, nebo špejlemi. Panenku ještě poprášíme pepřem a na na kostičky nakrájené slanině a zelené cibulce restujeme ze všech stran tak, aby se zatáhla a pustila šťávu. Opékáme zhruba 15 minut.

  3. Mezitím si na pekáček nakrájíme cibuli a jedno rajče. Panenku vyjmeme z pánve, odstraníme jehly, popřípadě motouz a obtočíme ji anglickou slaninou. Pokud neseženeme delší plátky, dáme ji jen kam dosáhne a připevníme párátky.

  4. Zalijeme horkou vodou a výpekem z pánve a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na 30 minut. Podléváme výpekem. Podáváme s bramborem, nebo rýží.

Poznámka

Zdroj-Pošli recept paní Nikola Nosková

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Umučená panenka

1 2 3

Tématické fráze: vepřová panenka nejlepší recepty recept panenka panenka recept recepty panenka panenka ve folii recepty z panenky jak upravit panenku recepty na panenku panenka recepty panenka něj recepty recept na panenku nej recept na panenku jak upravit vepřovou panenku recept z panenky veprova panenka ve folie umučená vepřová panenka jak upravit panenku? panenka cesnek bazalka nejlepší recepty z vepřové panenky recept z panenka

Zapomněl/a jsem heslo