Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 470 kJ / 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,78 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kocky narezané jablká dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kávu, škoricu a klinčeky a privedieme k varu.
Krok 2: Varíme pomalým plameňom cca 5 min, aby boli jablká ešte pevné. Ak treba, dochutíme citrónovou šťavou.
Krok 3: Pridáme želírovací cukor a varíme 5 min.
Krok 4: Ihneď zlievame do fľaštičiek, uzavrieme a prevrátime hore dnom do vychladnutia.
Zveřejněno 19. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablková zavařenina s kávou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YNr0
Moje poznámka
Jablková zavařenina s kávou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YNr0
Nejnovější recepty
Jugoslávský paprikový salát
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté nekynuté koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá fazolová směs s klobásou, kukuřicí a rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 22 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 22 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový koláč s borůvkami
kyskamaryska před 1 hodinou
Vlčická játrová omáčka
miryg13 před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
marcela.cl před 2 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Kolarovaa před 2 hodinami
Ostružinový koláč s tvarohem
Elinka1 před 2 hodinami
Pomazánka s kapií a balkánským sýrem
Frankie69 před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 5 hodinami
České buchty
Martas6 před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 5 hodinami
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 5 hodinami
Tématické fráze:
presnidavka z jablk,
jablková buchta aááá,
jablka zavařenina,
zavařenina z jablek,
zavarenína jablka,
jablka s pudinkem zavařenina,
jablková marmeláda s kávou,
recepty jablka zavařenina,
želirovací cukr 4:1 použití merunkova marmelada,
tncz nova 7 11 2015,
co z jablk,
blesk 20.10.2015,
mlsoty pana dobroty
Suroviny:
jablko,
voda,
káva instantní,
skořice,
koření hřebíček,
cukr želírovací,
šťáva citronová
Komentáře (30)
Áááá protože se u nás zpravidla jídlo nevyhazuje a jabka ještě nejsou, tak jsem jednu zavařovačku tady tohoto vylepšil nektarinkami a zabalil (trošku poskořicované a notně poořechované) do lineckého těsta a upekl 2 štrúdle přes celý plech. Mančaftu jsem nakukal, že nektarinky byly z Brazílie a mají takovou, jakoby kávovou příchuť
No, nikdo blahem neřičel, ale půlka se toho snědla a zbytek posnídám a posvačím a i k odpolední kávičce mi ještě zbyde...
http://www.toprecepty.cz/recept/1800-visne--v-coko...
http://www.toprecepty.cz/recept/39291-matove-palac...
Mimochodom, som jedna z mála ľudí, čo vôbec nemusia zmrzlinu! Zjem asi dve - tri za rok. Ale manžel ju papá na kilá.