Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková zavařenina s kávou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie470 kJ /
112 kcal
Bílkoviny0,90 g
Tuky0,78 g
Vláknina5,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kocky narezané jablká dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kávu, škoricu a klinčeky a privedieme k varu. Krok 2: Varíme pomalým plameňom cca 5 min, aby boli jablká ešte pevné. Ak treba, dochutíme citrónovou šťavou. Krok 3: Pridáme želírovací cukor a varíme 5 min. Krok 4: Ihneď zlievame do fľaštičiek, uzavrieme a prevrátime hore dnom do vychladnutia.

Zveřejněno 19. 10. 2015

Poznámka autorky tejaja

Inšpirovala som sa v jednom starom časopise.

Možno pripraviť aj so želírovacím cukrom s iným pomerom, potom si cukor doladíme podľa svojho a riadime sa pokynmi na vrecúšku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková zavařenina s kávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YNr0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková zavařenina s kávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YNr0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jsem patrně jediný, kdo toto zkusil...;-(
Áááá protože se u nás zpravidla jídlo nevyhazuje a jabka ještě nejsou, tak jsem jednu zavařovačku tady tohoto vylepšil nektarinkami a zabalil (trošku poskořicované a notně poořechované) do lineckého těsta a upekl 2 štrúdle přes celý plech. Mančaftu jsem nakukal, že nektarinky byly z Brazílie a mají takovou, jakoby kávovou příchuť:-D
No, nikdo blahem neřičel, ale půlka se toho snědla a zbytek posnídám a posvačím a i k odpolední kávičce mi ještě zbyde...:-)

casino: :-D:-D:-D Tak Brazília, áno? Ja používam nie do štrúdle, ale skôr na puding, k ovocnému koláču a tak. Ale každý nápad je dobrý. ;-)

mischelinka: ;-) Kým neochutnáš, nemôžeš vedieť, akú to má chuť. ;-)

Hmm zajímavé,jablka mám ráda,kávu taky...ale dohromady?Nevím jestli by mi chutnalo,ale není to nic proti chuti jiných.:-O

Velmi zajímavá inspirace:-p+:yes:

zizala: :-D:-D:-D asi áno.;-)

tejaja: :-D:-D Zadarmo? Při Tvé spotřebě by brzy přišli na buben :-D;-)

MajaV: Vysúšaj, kto má rád príchuť kávy, bude mu chutiť. dal by sa použiť aj Gelfix a cukor podľa chuti, ale takto je to jednoduchšie.;-)

zizala: Ďakujem, pozrela som sa. :yes: Mne by už nemali dať množstevnú zľavu, mne by už mali dávať zadarmo. :-D:-D:-D

tejaja: Dík za odpověď, na fotce je to vidět dobře. Možná ještě zafunguje pektin z jablek. Ráda bych aspoň z poloviční dávky zkusila, uvidíme:-)

tejaja: A tady máš přímo originál od Merylas, téměř nepovšimnutý a je to škoda:
http://www.toprecepty.cz/recept/1800-visne--v-coko...

tejaja: :-D Měla bys mít množstevní slevu, ještě Ti ji nenabídli?

tejaja: Mám je popsané tady u palačinek:
http://www.toprecepty.cz/recept/39291-matove-palac...

magdalenka: :-D:-D:-D Tak manžel je moja krvná skupina. Pokiaľ si dávam zmrzku do kornúta, tak 4, pokiaľ do pohára, tak 6. Ale nerobí mi problém zjesť jednu vaničku zmrzliny na obed a druhú na večeru, polievkovou lyžicou. :-D Práve dnes sa slečna v Aide ( košická cukráreň s najlepšou zmrzlinkou akú som jedla ) divila, že dnes iba 3 ? Som tam štamgast, už vedia všetky slečny, aké zmrzliny uprednostňujem. :-D

tejaja:takúto vec by som jedla ako nejakú mlsotu...kľudne. Raz mi teta dala broskyňovo - marhuľový džem (mix), aj ten som vyjedala len tak lyžicou z pohára, pre mňa to bolo vtedy neznáme a strašne chutné.
Mimochodom, som jedna z mála ľudí, čo vôbec nemusia zmrzlinu! Zjem asi dve - tri za rok. Ale manžel ju papá na kilá.:-))

zizala: Jarka, tie višne si robíš sama? Ako ich robíš, zaujímalo by ma to. Môže to byť výborná chuť celkove so zmrzlinou. ;-)

Tématické fráze:
presnidavka z jablk, jablková buchta aááá, jablka zavařenina, zavařenina z jablek, zavarenína jablka, jablka s pudinkem zavařenina, jablková marmeláda s kávou, recepty jablka zavařenina, želirovací cukr 4:1 použití merunkova marmelada, tncz nova 7 11 2015, co z jablk, blesk 20.10.2015, mlsoty pana dobroty

Suroviny:
jablko, voda, káva instantní, skořice, koření hřebíček, cukr želírovací, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu