Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 703 kJ / 646 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,96 g |
| Tuky | 33,56 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 185 mg |
| Sodík | 235 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 8,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.
Krok 2: Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.
Krok 3: Na rozpálené pánvi s kapkou oleje opékáme maso z každé strany 4-5 minut, podle velikosti masa.
Krok 4: Hotové maso vytáhneme a uchováme v teple.
Krok 5: Na pánev s výpekem dáme máslo. Jogurt smícháme s brusinkami a přidáme na pánev. Necháme povařit do zhoustnutí. Dochutíme a na talíři maso přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 21. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí medailonky s brusinkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5XBx
Moje poznámka
Krůtí medailonky s brusinkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5XBx
Nejnovější recepty
Batátová kaše
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 2 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 3 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 1 hodinou
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 3 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 3 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 3 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 6 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 6 hodinami
Tématické fráze:
krůtí medailonky,
kančí medailonky s brusinkovou omáčkou,
krůtí medailonky recept,
krůtí medailonky s brusinkami,
krůtí medailonky v jogurtu,
krůtí s brusinkami,
krutí medailonky top recepty,
krůtí medailonky na medu,
krůtí maso recepty medailonky,
recept na krůtí medailonky,
kruti maso s brusinkovou omackou,
omáčky recepty,
kruti medajlonky,
krůtí maso na brusinkách,
krůtí medailonky recepty,
brusinková omáčka,
krůtí prsa s brusinkovou omáčkou,
krůtí maso s brusinkami,
kruti s brusinkovou,
krůtí maso recepty
Suroviny:
prsa krůtí,
jogurt bílý,
marmeláda brusinková,
olej,
šťáva citronová,
med,
paprika sušená sladká,
sůl,
chilli,
pepř čtyř barev,
máslo
Komentáře (7)
Práve preto, že som si to všimol.
Pod slovom medajlonky sa vždy rozumelo
niečo delikátne, malé atď.
a nie kusisko mäsa, ako je na fotografii.
Nemám záujem vyvolávať polemiku,
ako si mnohí myslia, práve naopak,
chcem uviesť veci na správnu cestu,
aby nevyvolávali pochybnosti.
Prvá fotografia je minimálne "medajlonisko",
ktorý váži aspoň dvojnásobne, než píšete
v ingredienciách.
Koľko mäsa treba teda v recepte na "medajlonky"
použiť a čo Vy rozumiete pod slovom "medajlonky"?